
Кабачок під вершковим соусом в духовці
Інгредієнти:
- Молодий Кабачок (або цукіні) – 3 шт.;
- Вершки або жирна сметана – 350 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Перець запашний мелений – на кінчику ножа;
- Діжонська гірчиця – 1 ч. ложка;
- Коріандр – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Молодий кабачок порізати, не очищаючи, а тільки промивши, на кружки товщиною 6-8 мм
Приготувати соус. У великій мисці змішати вершки або сметану з прянощами (перцем, коріандром), додати сіль, діжонську гірчицю, видавити часник.
Збити яйце і вмішати в підготовлений соус. Довести соус до однорідності.
На дно жароміцної форми для запікання викласти кружечки кабачків, зверху рівномірним шаром вилити підготовлений вершковий соус.
Запікати в духовці протягом 30 хвилин.
Кабачок під вершковим соусом стане прекрасною закускою, відмінним доповненням до молодої картоплі і м’ясних страв.