Кабачкова ікра «пальчики оближеш»
Це досить складний рецепт, порівняно з іншими, оскільки процес варіння має два рівня, але витрачений час того варто. Це дуже ніжне блюдо, за смаком і консистенцією.
- Кабачки – 1 кг;
- Морква – 500 р.;
- Цибуля ріпчаста – 300г.;
- Соняшникова рафінована олія – 0,5 склянки;
- Томатна паста – 0,5 склянки;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Сіль – 1 ст. л.;
- Вода – ¼ склянки;
- Терпіння і бажання здивувати – величезна!
Всі овочі почистити, порізати невеликими шматочками, додати воду і гасити протягом 40 – 60 хвилин, відкинути на друшляк, дати воді повністю стекти. Заглибним блендером пюрировать варені овочі в каструлі, додати соняшникову олію, цукор, сіль і поставити на повільний вогонь. Гасити овочеву масу протягом 30 хвилин.
Томатну пасту пересмажити на соняшниковій олії протягом 5 – 8 хвилин. Додати до овочів, дати прокипіти протягом ще десяти хвилин, гарячим розкласти у банки і зберігати в холодильнику не довше двох тижнів.