Кабачкова ікра – 15 рецептів ікри

Кабачкова ікра «пальчики оближеш»

Це досить складний рецепт, порівняно з іншими, оскільки процес варіння має два рівня, але витрачений час того варто. Це дуже ніжне блюдо, за смаком і консистенцією.

  • Кабачки – 1 кг;
  • Морква – 500 р.;
  • Цибуля ріпчаста – 300г.;
  • Соняшникова рафінована олія – 0,5 склянки;
  • Томатна паста – 0,5 склянки;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Вода – ¼ склянки;
  • Терпіння і бажання здивувати – величезна!

Всі овочі почистити, порізати невеликими шматочками, додати воду і гасити протягом 40 – 60 хвилин, відкинути на друшляк, дати воді повністю стекти. Заглибним блендером пюрировать варені овочі в каструлі, додати соняшникову олію, цукор, сіль і поставити на повільний вогонь. Гасити овочеву масу протягом 30 хвилин.

Томатну пасту пересмажити на соняшниковій олії протягом 5 – 8 хвилин. Додати до овочів, дати прокипіти протягом ще десяти хвилин, гарячим розкласти у банки і зберігати в холодильнику не довше двох тижнів.

Дивіться також:  Свинина по-царськи — 8 рецептів приготування