Качина грудка – 8 рецептів приготування

В соєво-медовому маринаді

Цей незвичайний маринад напевно запам’ятається кулінару своїм яскравим пікантним смаком. Надалі з ним можна експериментувати при приготуванні курятини і навіть свинини. Інгредієнти: півкіло філе качки, по 2 столові ложки якісного оливкового масла і соєвого соусу без добавок, велика ложка рідкого натурального меду, половинка лимона, 3-4 часникового зубчики, сіль.

  • Філе птах промивається і злегка обсушивается паперовим або тканинним рушником.
  • Щоб приготувати маринад для качиної грудки, необхідно змішати всі рідкі компоненти рецепта (з лимона сік віджимається). До них додаються тонкі часникові слайсы і при необхідності сіль. Останній інгредієнти може не знадобитися, так як соєвий соус і без того солоний.
  • На шкірі птиці роблять невеликі надрізи. При цьому потрібно не пошкодити м’ясо.
  • Грудки залишаються в маринаді мінімум на годину.
  • Підготовлене м’ясо позбувається залишилися на ньому пластинок часнику, після чого обсмажується на сухій сковорідці. За бажанням на цьому етапі птицю можна посолити. Шматки готуються тільки з одного боку 7-8 хвилин – шкірою вниз.
  • У форму наливається качиний жир з пательні. Зверху викладаються грудки (знову шкірою вниз). В духовій шафі частування запікається близько півгодини.
  • Коли при проколі м’яса з нього буде виділятися блідо-рожева рідина, страва повністю готове.

    Дивіться також:  Як зробити сир з кислого молока – 7 правильних рецептів
    Прокрутка до верху