Качка по-пекінськи — п’ять рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування на мангалі

На природі можна здивувати друзів і знайомих, запропонувавши їм замість звичайного шашлику чудову качку з китайськими нотками, приготовану на мангалі. Крім вогню і продуктів, знадобиться вертел.

Готується така птиця як традиційний шашлик — без вогню, на спеку багаття.

Але тушку треба обов’язково промаринувати протягом пари годин в особливому складі.

Для нього на літр води беремо:

  • пару столових ложок фруктового оцту (яблучного або винного);
  • три ложки меду;
  • пару чайних ложок солі;
  • спеції (майоран, гвоздику, бадьян);
  • кілька нарізаних цибулин.

В цьому ж маринаді можна замочити і шматки качки для барбекю. Це прискорить процес маринування, хоча навряд чи такий варіант можна буде назвати традиційною качкою по-пекінськи.

Дивіться також:  Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей
Прокрутка до верху