Рецепт приготування на мангалі
На природі можна здивувати друзів і знайомих, запропонувавши їм замість звичайного шашлику чудову качку з китайськими нотками, приготовану на мангалі. Крім вогню і продуктів, знадобиться вертел.
Готується така птиця як традиційний шашлик — без вогню, на спеку багаття.
Але тушку треба обов’язково промаринувати протягом пари годин в особливому складі.
Для нього на літр води беремо:
- пару столових ложок фруктового оцту (яблучного або винного);
- три ложки меду;
- пару чайних ложок солі;
- спеції (майоран, гвоздику, бадьян);
- кілька нарізаних цибулин.
В цьому ж маринаді можна замочити і шматки качки для барбекю. Це прискорить процес маринування, хоча навряд чи такий варіант можна буде назвати традиційною качкою по-пекінськи.