Незвичайна качка по-пекінськи з яблуками
Це вже адаптоване під смакові уподобання росіян блюдо. Яблука в ньому доповнюють східний смак страви ароматом і кислуватим наших садів.
Можна просто нарізати середніми шматками фрукти і нафарширувати тушку, зашивши розріз. А можна приготувати святково-ошатне блюдо з яблуками в якості гарніру. Фрукти краще брати кисло-солодких сортів. Потрібно також трохи гірчиці, меду, соєвого соусу, спецій і солі. Зазвичай таким способом готують качку, порізану великими шматками.
Як приготувати качку по такому рецепту:
- в суміші меду і соєвого соусу і замаринувати шматки птиці не менше години;
- викласти нарізані четвертинками яблука на деко або в форму;
- викласти качку і вилити залишок маринаду;
- обернути фольгою або засунути форму в рукав для запікання;
- тримати в добре нагрітій духовці хвилин 40.