Качка по-пекінськи — п’ять рецептів приготування в домашніх умовах

Незвичайна качка по-пекінськи з яблуками

Це вже адаптоване під смакові уподобання росіян блюдо. Яблука в ньому доповнюють східний смак страви ароматом і кислуватим наших садів.

Можна просто нарізати середніми шматками фрукти і нафарширувати тушку, зашивши розріз. А можна приготувати святково-ошатне блюдо з яблуками в якості гарніру. Фрукти краще брати кисло-солодких сортів. Потрібно також трохи гірчиці, меду, соєвого соусу, спецій і солі. Зазвичай таким способом готують качку, порізану великими шматками.

Як приготувати качку по такому рецепту:

  • в суміші меду і соєвого соусу і замаринувати шматки птиці не менше години;
  • викласти нарізані четвертинками яблука на деко або в форму;
  • викласти качку і вилити залишок маринаду;
  • обернути фольгою або засунути форму в рукав для запікання;
  • тримати в добре нагрітій духовці хвилин 40.
Дивіться також:  Що приготувати з свинини? 40 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху