Дієтичний спосіб приготування
Склад продуктів: 7-8 великих рівних картоплин, 2 великих яйця, дрібку крупної солі, кмин, суха паприка, червоний мелений перчик.

Духова шафа відразу розігрівається до 210-220 градусів.
Овочі миють, чистяться від шкірки і ще раз ретельно промиваються. Далі, бульби гарненько обсушиваются за допомогою паперових рушників.
Залишається нарізати картоплю спочатку пластами, а потім – нетовстий соломкою.
Тепер шматочки обсушиваются вже від виділився соку з крохмалем.
Соломка складається в миску і залити збитими яєчними білками. Жовтки в цьому рецепті використовуватися не будуть.
Картопля присипається сіллю і приправами, розсипається по деку з антипригарним покриттям.
Запікається частування 30-35 хвилин.
Готова картопля при необхідності додатково солиться, викладається на широку тарілку і подається до столу.