З рибою
Інгредієнти: великий короп (1 – 1,5 кг), половина лимона, щіпка меленого перцю, 60 мл оливкової олії, сіль, зелень петрушки, 6 зуб. часнику, кіло картоплі.
- Риба позбавляється від луски, з неї зрізаються зябра, видаляються потрухи. Короп промивається, обсушивается і зі всіх сторін натирається сіллю, перцем.
- Картопля миється, ріжеться навпіл прямо в шкірці. Вона поливається маринадом з олії оливи, солі і перцю.
- На деко, застелене фольгою, укладається рибна тушка. Вона поливається маринадом, що залишився з попереднього кроку і лимонним соком. Поруч розкладається картопля. На половинки бульб викладається суміш з рубаною зелені і дрібних кубиків часнику.
Блюдо запікається в духовці близько години при 200 – 210 градусах.