Картопля в духовці – 19 рецептів приготування в домашніх умовах

Картопля, запечена в сметані

Інгредієнти: півкіло картоплі, 130 г жирної сметани, 2 часникового зубчики, цибулина, 2 ст. л. соняшникової олії, кріп, сіль.

  • Коренеплоди чистяться і ріжуться дуже тонкими кружечками.
  • Сметана з’єднується з подрібненим часником, кропом, а також з сіллю.
  • Цибулю нарізати найтоншими кільцями.
  • У підготовлену форму (змащену маслом) викладаються шарами: картопля – соус – цибулю. Вони повторюються, поки не закінчаться продукти.
  • Ємність накривається фольгою і поставити в духовку на 35 хвилин при 200 градусах).

Готову страву можна залишити запікати ще хвилин на 6 – 7 вже без покриття, щоб домогтися рум’яної скоринки.

Дивіться також:  Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху