Картопля, запечена в сметані
Інгредієнти: півкіло картоплі, 130 г жирної сметани, 2 часникового зубчики, цибулина, 2 ст. л. соняшникової олії, кріп, сіль.
- Коренеплоди чистяться і ріжуться дуже тонкими кружечками.
- Сметана з’єднується з подрібненим часником, кропом, а також з сіллю.
- Цибулю нарізати найтоншими кільцями.
- У підготовлену форму (змащену маслом) викладаються шарами: картопля – соус – цибулю. Вони повторюються, поки не закінчаться продукти.
- Ємність накривається фольгою і поставити в духовку на 35 хвилин при 200 градусах).
Готову страву можна залишити запікати ще хвилин на 6 – 7 вже без покриття, щоб домогтися рум’яної скоринки.