Картопля в духовці – 19 рецептів приготування в домашніх умовах

Картопляний гратен з вершками

Інгредієнти: 8 картоплин, 2 ст. жирних вершків, 3 ст. л. сметани, 120 г сиру, часник за смаком, сіль, щіпка мускатного горіха.

  • Картопля ріжеться тонкими пластинками, солиться, перчится і викладається у форму, змащену маслом і натерту часником.
  • Кружечки коренеплоду викладаються в ємність шарами. Між ними висипається мускатний горіх і дрібні кубики свіжого часнику.
  • Овоч заливається подсоленными вершками.
  • Зверху розсипається тертий сир і розподіляється сметана.
  • Запікається блюдо 45 хвилин при 200-210 градусів.

Готовий гратен нарізають порціями і прикрашається зеленню.

Дивіться також:  Коржі на воді – 7 простих рецептів
Прокрутка до верху