Картопля в духовці – 19 рецептів приготування в домашніх умовах

М’ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти: кіло свинини, 2 кг картоплі, 200 г ріпчастої цибулі, жирного майонезу і сиру, сіль, свіжий кріп, перець, олію, суміш приправ для м’яса.

  • Широка глибока форма промащується жиром. У неї викладається очищена і промита картопля, нарізана тонкими круглими скибочками.
  • Зверху картоплю поливається сумішшю з масла, подрібненого кропу і солі.
  • Свинина ріжеться невеликими шматочками, трохи відбивається кухонним молотком. Скибочки ретельно обтираються сумішшю подсоленных спецій.
  • М’ясо викласти на картоплю.
  • Далі розсипаються найтонші полуколечки лука.
  • Овочевий шар промащується великою кількістю майонезу.
  • Залишилося посипати заготівлю тертим сиром. Останній покривається тонкою майонезній сіточкою.

Якщо картопля молода, м’ясо по-французьки з нею готується трохи менше години при 200 – 210 градусах.

Дивіться також:  Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?
Прокрутка до верху