М’ясо по-французьки з картоплею
Інгредієнти: кіло свинини, 2 кг картоплі, 200 г ріпчастої цибулі, жирного майонезу і сиру, сіль, свіжий кріп, перець, олію, суміш приправ для м’яса.
- Широка глибока форма промащується жиром. У неї викладається очищена і промита картопля, нарізана тонкими круглими скибочками.
- Зверху картоплю поливається сумішшю з масла, подрібненого кропу і солі.
- Свинина ріжеться невеликими шматочками, трохи відбивається кухонним молотком. Скибочки ретельно обтираються сумішшю подсоленных спецій.
- М’ясо викласти на картоплю.
- Далі розсипаються найтонші полуколечки лука.
- Овочевий шар промащується великою кількістю майонезу.
- Залишилося посипати заготівлю тертим сиром. Останній покривається тонкою майонезній сіточкою.
Якщо картопля молода, м’ясо по-французьки з нею готується трохи менше години при 200 – 210 градусах.