З куркою
Інгредієнти: по кілограму курятини і картоплі, 2 ст. л. рафінованої олії, сіль, 1 мал. ложка солодкої гірчиці, стільки ж свіжовичавленого соку лайма, щіпка цукрового піску, 2 часникові часточки, мелений перець, 1,5 ч. л. дрібної солі.
- Тушка курки рубається на шматки. Можна купити вже оброблену курку, щоб прискорити процес приготування обговорюваного страви.
- В окремій ємності зводиться масло з гірчицею, цукром і соком лайма. Виходить відмінний маринад! Він виливається на шматочки курятини і втирається до них руками. Курка в маринаді забирається в прохолоду мінімум на півгодини.
- Далі м’ясо викласти на деко.
- Картопля чиститься, ріжеться четвертинками і вариться до готовності в солоній воді. Досить буде 14 – 16 хвилин варіння.
- Потім картопля відправляється на деко до курятині. Зверху виливається залишився маринад, висипається сіль, перець, подрібнений часник.
- Спочатку картопля з куркою по такому рецепту готується близько півгодини при 210 градусах. Потім інгредієнти поливаються соком, що виділився і запікаються ще хвилин 25 до рум’яної скоринки.
Готове блюдо відмінно доповнить овочевий салат.