Картопля з тушонкою – 6 рецептів приготування

Тушкована картопля з тушонкою в каструлі

Компоненти рецепту:

  • масло вершкове – 20 гр;
  • вісім картоплин;
  • одна морквина;
  • банку тушкованого м’яса;
  • олію соняшникову – 15 гр;
  • одна цибулина;
  • сіль – 15 гр;
  • часниковий зубчик;
  • мелений перець і зелень за смаком.

Готуємо картоплю покроково:

  • Цибулю і часник позбавляємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.
  • З решти овочів знімаємо шкірку. Морква шаткуємо кружечками як можна тонше.
  • З консервної банки викладаємо на тарілку тушковане м’ясо, видаляємо з нього білий жир.
  • Виделкою перетворюємо м’ясні шматочки в кашку.
  • Помиті картопляні бульби ріжемо на брусочки, засипаємо в каструлю.
  • Зверху ллємо воду так, щоб її рівень був наполовину менше рівня картоплі.
  • Включаємо вогонь на маленькій потужності і тушкуємо блюдо, час від часу перемішуючи.
  • Окремо підсмажуємо спочатку цибулю 5 хвилин, а потім і морквину 4 хвилини з додаванням рослинної олії.
  • Викладаємо до овочів томатний соус, через 3 хвилини додаємо тушонку.
  • Через 5 хвилин вміст сковороди перекладаємо до картоплі.
  • Насипаємо сіль з перцем, доводимо суміш до кипіння.
  • Після цього зменшуємо потужність вогню і тушкуємо ще 7 хвилин.
  • Далі кладемо шматочок вершкового масла, подрібнену зелень і часник. Масу перемішати і зняти з плити.
Дивіться також:  Риба пікша: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування в духовці на сковороді
Прокрутка до верху