Тушкована картопля з тушонкою в каструлі
Компоненти рецепту:
- масло вершкове – 20 гр;
- вісім картоплин;
- одна морквина;
- банку тушкованого м’яса;
- олію соняшникову – 15 гр;
- одна цибулина;
- сіль – 15 гр;
- часниковий зубчик;
- мелений перець і зелень за смаком.
Готуємо картоплю покроково:
- Цибулю і часник позбавляємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.
- З решти овочів знімаємо шкірку. Морква шаткуємо кружечками як можна тонше.
- З консервної банки викладаємо на тарілку тушковане м’ясо, видаляємо з нього білий жир.
- Виделкою перетворюємо м’ясні шматочки в кашку.
- Помиті картопляні бульби ріжемо на брусочки, засипаємо в каструлю.
- Зверху ллємо воду так, щоб її рівень був наполовину менше рівня картоплі.
- Включаємо вогонь на маленькій потужності і тушкуємо блюдо, час від часу перемішуючи.
- Окремо підсмажуємо спочатку цибулю 5 хвилин, а потім і морквину 4 хвилини з додаванням рослинної олії.
- Викладаємо до овочів томатний соус, через 3 хвилини додаємо тушонку.
- Через 5 хвилин вміст сковороди перекладаємо до картоплі.
- Насипаємо сіль з перцем, доводимо суміш до кипіння.
- Після цього зменшуємо потужність вогню і тушкуємо ще 7 хвилин.
- Далі кладемо шматочок вершкового масла, подрібнену зелень і часник. Масу перемішати і зняти з плити.