Картопля, запечена в духовці з сиром, рецепт з фото

При відсутності великої кількості часу для приготування оригінального блюда з картоплі, її можна просто посипати сиром і запекти в духовій шафі. Така картопля може стати відмінним ситним гарніром до смаженого м’яса або будь-яким ковбасним виробам. Картопля, запечена під сиром в духовці, також може бути поданий в якості закуски. Існує безліч способів приготування такої страви.

Рецепт запеченої картоплі в духовці з сиром

Час приготування – 1 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для запеченого картоплі в духовці з сиром:

1. 800 г картоплі.
2. 200 г твердого сиру.
3. 2 скл. молока.
4. 1 яйце.
5. 4 ст. л. олії соняшника.
6. 1 зубч. часнику.
7. 1 ч. л. солі.
8. 0,25 ч. л. чорного перцю.

Приготування запеченого картоплі в духовці з сиром

Сир крупно натирається за допомогою терки. Картопля очищається, нарізати на кружечки і складається в мисці або середній каструлі. Картопля солиться, перчится і посипається половиною натертого сиру, ретельно перемішується.
В окремій ємності молоко з яйцем збиваються за допомогою віночка або вилки до однорідності. Часник очищається і розрізається уздовж. Сковорідка без ручки або інша жароміцний форма натирається часником і поливається маслом.
Картопля викладається у форму і залити молочно-яєчною сумішшю. Блюдо запікається в розігрітій духовці близько 40 хвилин. Картопля повинна стати м’якою. Форма дістається з духовки, страва посипається сиром і знову вирушає запікати приблизно на 10 хвилин. Зверху повинна утворитися ніжна сирна скоринка.

Варена картопля, запечена в духовці з сиром

Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для вареної картоплі, запеченої в духовці з сиром:

1. Картопля – 6 шт.
2. Твердий сир – 100 р.
3. Часник – зубч.
4. Майонез – 1 скл.
5. Сіль.
6. Спеції.

Дивіться також:  Пироги в мультиварці на кефірі, рецепти з фото

Приготування вареної картоплі, запеченої в духовці з сиром

Картопля очищається, заливається прохолодною водичкою, солиться і відварюється до готовності. Тертий сир змішують з майонезом, часником і приправами. Картопля дістається з каструлі. Вона повинна трохи охолонути. Потім картоплю розрізається на кілька половинок, які викладаються у форму. Зверху кожної половинки викладається суміш з сиру з майонезом. Блюдо відправляється в гарячу духовку і запікається до появи рум’яної скоринки. Картоплю можна подавати як окрему страву або гарнір.

Цілий картопля, запечена в духовці з сиром

Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для цілої картоплі, запеченої в духовці з сиром:

1. Картопля – 8 шт.
2. Твердий сир – 50 р.
3. Масло вершкове – 50 г.
4. Майонез.
5. Зелень.
6.Часник.
7. Приправи.

Приготування цілого картоплі, запеченої в духовці з сиром

Картопля добре вимивається і обсушивается за допомогою паперового рушника. Кожна картоплина проколюють виделкою в декількох місцях. Картопля запікається в духовці до готовності.
Сир натирається за допомогою терки. Зелень подрібнюється, часник видавлюється чесночницей. Сир змішують із зеленню, часником і маслом вершковим. Інгредієнти посипаються сіллю і перцем і заправляють майонезом. Ще раз все добре перемішується.
Запечена картопля повинна трохи охолонути, після чого надрізаємо її хрест-навхрест. В отвір закладається сирно-майонезна маса. Перед подаванням страву нагрівається в мікрохвильовій печі або гарячій духовці, щоб сир повністю розплавився.

Прокрутка до верху