Запіканка по-французьки
Французький варіант обговорюваного частування готується зі свининою. Береться не фарш, а м’ясна м’якоть (450 г), а, крім неї: 750 г картоплі, сіль, 140 г твердого сиру, 3 часникового зубчики, пучок свіжої зелені, 160 г несолодкого йогурту, 3 томати.
- Першим шаром запіканки стануть тонкі картопляні слайсы. Зверху вони промащуються половиною йогурту, змішаного з пропущеним через прес часником. Шар також потрібно присолити.
- Далі відправляються тонкі м’ясні скибочки. Попередньо їх потрібно гарненько відбити. Далі – знову часниковий соус.
- Завершальним шаром стануть кружечки помідорів і тертий сир.
Подається страва порційно з рубаною зеленню.