Картопляна запіканка в духовці – 11 рецептів: з м’ясом, куркою, грибами

З куркою

Замість м’яса начинку для обговорюваного страви можна готувати і з курки. Для цього береться м’якоть філе і стегенець (550 м), а також: 750 г не надто крохмалистої або вимоченого картоплі, сіль, цибулина, 2 часникового зубчики, 2 добірних яйця, 70 мл молока, шматочок вершкового масла, 190 г твердого сиру.

  • Спочатку картопля вариться в солоній воді, а потім він перетворюється в пюре з молоком і маслом.
  • Цибулю і часник подрібнюються, обсмажуються до рум’яності. Далі до них додається дрібно нарізане куряче м’ясо. В самому кінці обсмажування солиться. Можна доповнити улюбленими приправами.
  • В обраній промасленим формі викласти половину пюре, зверху викласти м’ясо з овочами. Накривається запіканка залишилася картоплею.
  • Яйця збиваються до пишноти з невеликою кількістю солі і виливаються поверх всіх інгредієнтів.
  • Залишилося посипати тертим сиром і випікати до рум’яності.

Перед подачею притрусити блюдо рубаною свіжої зеленню.

Дивіться також:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 10 рецептів
Прокрутка до верху