Запіканка з картоплі з м’ясом
Для начинки підійде не тільки фарш, але і цільні шматки м’яса. Для приготування страви буде використовуватися: 8 великих картоплин, половина пачки вершкового масла, сіль, жирне молоко 1,5 ст., 2 великих сільських яйця, 550 г свинини, 3 дрібні цибулини.
- Картопляні бульби варяться в солоній воді до м’якості, після чого з половиною вершкового масла і молоком пюрируются. В отриману масу додається 1 яйце.
- Свинина нарізається тонкими довгими брусочками і обсмажується разом з цибулею до готовності. М’ясо потрібно гарненько посолити.
- На глибоке деко, щедро змащений вершковим маслом, викладається спочатку половина пюре, потім – м’ясо з цибулею. Накривається частування решті картоплею.
- Картопляна запіканка в духовці з м’ясом після змащування верхівки страви збитим яйцем буде готуватися 20-25 хвилин.
Можна використовувати не тільки свинину, але також суміш з яловичиною.