З грибами
Навіть якщо під рукою не виявилося м’яса, без нього цілком вдасться зробити запіканку живильної і ситної. Для цього картоплю потрібно доповнити грибами (280 г). Підійдуть і лісові, і печериці. За рецептом буде використовуватися останній варіант. До складу входять компоненти: 650 г картоплі, сіль, цибулина, 2 яйця, велика ложка вершкового масла, жменя панірувальних сухарів, півсклянки вершків.
- Цибулю тонко ріжеться і обсмажується на будь-якому маслі до готовності. Маса солиться.
- Картопля відварюється до готовності в солоній воді, після чого мнеться з збитими яйцями і вершками.
- Половина картоплі викладається в промаслений і засипану сухарями форму.
- На картоплю відправляється цибульно-грибна зажарка.
- Зверху – знову пюре.
- Випікається картопляна запіканка в духовці з грибами до рум’яної скоринки.
Смачно подавати частування з підсоленим томатним соусом.