Картопляна запіканка в духовці – 11 рецептів: з м’ясом, куркою, грибами

З грибами

Навіть якщо під рукою не виявилося м’яса, без нього цілком вдасться зробити запіканку живильної і ситної. Для цього картоплю потрібно доповнити грибами (280 г). Підійдуть і лісові, і печериці. За рецептом буде використовуватися останній варіант. До складу входять компоненти: 650 г картоплі, сіль, цибулина, 2 яйця, велика ложка вершкового масла, жменя панірувальних сухарів, півсклянки вершків.

  • Цибулю тонко ріжеться і обсмажується на будь-якому маслі до готовності. Маса солиться.
  • Картопля відварюється до готовності в солоній воді, після чого мнеться з збитими яйцями і вершками.
  • Половина картоплі викладається в промаслений і засипану сухарями форму.
  • На картоплю відправляється цибульно-грибна зажарка.
  • Зверху – знову пюре.
  • Випікається картопляна запіканка в духовці з грибами до рум’яної скоринки.

Смачно подавати частування з підсоленим томатним соусом.

Дивіться також:  Картопляна запіканка з куркою – 7 рецептів в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху