Картопляна запіканка в духовці – 11 рецептів: з м’ясом, куркою, грибами

Готуємо з картопляного пюре

Дуже цікавим виявився рецепт запіканки з пюре з сиром і зеленою цибулею. У його складі також немає м’ясних продуктів, але частування все одно виходить ситним та смачним. Для страви потрібно взяти: 800 г картоплі, 170 г вершкового масла, 80 г панірувальних сухарів, сіль, 280 г сиру моцарелла, ароматні трави, 120 г зеленої цибулі, 8 середніх яєць.

  • Шість курячих яєць відварюють круто, крупно рубаються і перемішуються з подрібненим ошпаренным окропом зеленою цибулею. Також в начинку додаються сухарі, 70 г вершкового масла, при необхідності – сіль і спеції.
  • Картопля відварюється в солоній воді до готовності, після чого пюрируется з рештою маслом і яйцями.
  • Пюре стане основою запіканки – низом і верхом, між якими розташується начинка.

Подається страва порційно з маринованими овочами.

Дивіться також:  Запіканка з картоплі і фаршу – 5 рецептів в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху