З рибою
Для такого частування можна використовувати практично будь-яку рибу. Наприклад, добре підходить до нього філе минтая (800 г) – воно дешеве і доступне. Крім риби, потрібно підготувати: цибулину, 800 р картоплі, моркву, сіль, 320 г сметани.
- Морква і цибулина подрібнюються будь-яким обраним способом, після чого з них на олії готується зажарка.
- Рибне філе ріжеться невеликими шматочками і солиться за смаком.
- Картопля миється, чиститься і нарізане тонкими слайсами.
- Запіканка укладається наступними шарами: скибочки картоплі – риба — зажарка.
- Поверхня частування щедро змащують сметаною, після чого воно відправляється в духову шафу.
Сметану можна замінити сумішшю часнику і майонезу.