Картопляна запіканка як у дитячому садку
Навіть самі маленькі гурмани дуже люблять картопляно-м’ясні запіканки. Тому вони часто подаються в дитячих садах. Краще всього брати для такої страви курячий фарш (480 м), а також: велика цибулина, сіль, яйце, 60 г вершкового масла, 900 г «старого» картоплі, 90 мл жирного молока, сухі італійські трави.
- Картопля вариться в солоній воді до готовності, після чого пюрируется з молоком, маслом і яйцем. Вона стане першим і останнім шаром запіканки.
- Для начинки пасеровану цибулю обсмажується до рум’яного кольору, після чого продовжує готуватися в сковороді, змащеній маслом, вже з підсоленим фаршем. У масу можна додати спеції.
- Сформоване частування у формі відправляється в духову шафу.
- Картопляна запіканка в духовці з куркою готується 35-45 хвилин при 185 градусах.
Для рум’яної скоринки можна посипати страву панірувальними сухарями і полити збитим яйцем.