Кава по-ірландськи – класичний рецепт і 5 варіантів приготування знаменитого алкогольного коктейлю в домашніх умовах

Кава по-ірландськи — класичний рецепт

Не можна сказати, що створений Шеріданом напій, був якийсь революцією. Ірландці і раніше додавали віскі в каву. Винахідливий шеф-кухар лише злегка підкоригував цю суміш і перетворив її в оригінальний коктейль. Сьогодні у цього напою є багато різних модифікацій і способів приготування.

Але за класичним рецептом для роботи потрібна:

  • 80 мл питної води;
  • 40 мл віскі;
  • 1 чайна ложка меленої кави і стільки ж коричневого цукру.

Для прикраси:

  • 30 мілілітрів готових збитих вершків.

Щоб правильно зробити каву по-ірландськи, необхідно:

  • В турці або спеціальній машині заварити міцну каву.
  • Для роботи знадобиться особливий скляний келих із ручкою на ніжці. Бармени його називають «айріш-стакан». Попередньо посуд потрібно прогріти. Для цього можна скористатися спеціальною функцією будь кавоварки або потримати бокал під струменем гарячої води, а потім насухо витерти.
  • Засипати в склянку цукор.
  • Залити свіжоприготований кави і гарненько перемішати. Цукор повинен повністю розчинитися.
  • Додати в келих віскі.
  • Зверху викласти збиті вершки у вигляді ефектною «шапки». Вона відіграє двояку роль: надає напою ніжний вершковий смак і дозволяє йому якомога довше залишатися гарячим.

Після цього перемішувати готовий коктейль вже не потрібно. Пити його слід через край маленькими ковтками.

Дивіться також:  Вівсяне молоко – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху