Кава по-ірландськи — класичний рецепт
Не можна сказати, що створений Шеріданом напій, був якийсь революцією. Ірландці і раніше додавали віскі в каву. Винахідливий шеф-кухар лише злегка підкоригував цю суміш і перетворив її в оригінальний коктейль. Сьогодні у цього напою є багато різних модифікацій і способів приготування.
Але за класичним рецептом для роботи потрібна:
- 80 мл питної води;
- 40 мл віскі;
- 1 чайна ложка меленої кави і стільки ж коричневого цукру.
Для прикраси:
- 30 мілілітрів готових збитих вершків.
Щоб правильно зробити каву по-ірландськи, необхідно:
- В турці або спеціальній машині заварити міцну каву.
- Для роботи знадобиться особливий скляний келих із ручкою на ніжці. Бармени його називають «айріш-стакан». Попередньо посуд потрібно прогріти. Для цього можна скористатися спеціальною функцією будь кавоварки або потримати бокал під струменем гарячої води, а потім насухо витерти.
- Засипати в склянку цукор.
- Залити свіжоприготований кави і гарненько перемішати. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Додати в келих віскі.
- Зверху викласти збиті вершки у вигляді ефектною «шапки». Вона відіграє двояку роль: надає напою ніжний вершковий смак і дозволяє йому якомога довше залишатися гарячим.
Після цього перемішувати готовий коктейль вже не потрібно. Пити його слід через край маленькими ковтками.