З додаванням часнику і меду
- 1 чайна ложка свіжомеленого кави;
- 100 мл холодної води;
- ½ Часникового зубчики;
- ½ Чайної ложки цукру;
- 1 чайна ложка меду.
У цьому рецепті пропонується використовувати заздалегідь нагріту майже до гарячого стану воду.
- Кава перемішуємо з тиском часником.
- Суміш поміщаємо в турку і заливаємо водою. Варимо звичайним методом.
- В нагріту чашечку кладемо мед і заливаємо свіжим кави.
- Поверх пінки для декору висипаємо цукор. Напій не перемішується після переливання в чашку.
Готуємо з прянощами
Дуже приємний напій виходить за наступним рецептом:
- 200 мл води;
- 2 чайних ложки свіжомеленого кави;
- 1 суцвіття гвоздики;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 1 стручок кардамону;
- 1 чайна ложка коричної стружки;
- 2 чайних ложки коричневого цукру.
Процес приготування не багатьом складніше вже описаних:
- В прогрітій турці з’єднуємо прянощі з цукром.
- Прогріваємо суміш кілька секунд, після чого додаємо кави і заливаємо вміст ємності водою.
- Варимо напій на дуже слабкому вогні, періодично помішуючи для розчинення цукру і ванілі. Уважно стежимо за пінкою – вона не повинна втекти.
Така кава виходить неймовірно ароматним. Однак можна сказати, що цей напій на рідкісного любителя насичених смаків.
Пропонуємо ще два варіанти пряного каву по-турецьки.
З імбиром
- 150 мл води;
- 1 ч. л. меленої кави;
- щіпка меленого імбиру;
- ¼ Ч. л. цукру.
Процес приготування такий же, як і в класичному варіанті. У турці прогріваються кави з прянощами і цукром, а після, вміст заливається водою. Невелика кількість цукру робить яскравий пряний смак трохи м’якше.
З корицею
- 150 мл води;
- 1 ½ ч. л. меленої кави;
- мелена кориця на кінчику ножа або 2 – 3 стружки з коричної палички.
Приготування кавового напою відбувається за тією ж схемою, що і з імбиром. Вважається, що краще використовувати коричну стружку – в ній смак і аромат зберігаються краще, ніж у меленої прянощі.