Кава по-турецьки – 10 рецептів, як готувати смачну турецьку каву

З додаванням часнику і меду

  • 1 чайна ложка свіжомеленого кави;
  • 100 мл холодної води;
  • ½ Часникового зубчики;
  • ½ Чайної ложки цукру;
  • 1 чайна ложка меду.

У цьому рецепті пропонується використовувати заздалегідь нагріту майже до гарячого стану воду.

  • Кава перемішуємо з тиском часником.
  • Суміш поміщаємо в турку і заливаємо водою. Варимо звичайним методом.
  • В нагріту чашечку кладемо мед і заливаємо свіжим кави.
  • Поверх пінки для декору висипаємо цукор. Напій не перемішується після переливання в чашку.

Готуємо з прянощами

Дуже приємний напій виходить за наступним рецептом:

  • 200 мл води;
  • 2 чайних ложки свіжомеленого кави;
  • 1 суцвіття гвоздики;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 стручок кардамону;
  • 1 чайна ложка коричної стружки;
  • 2 чайних ложки коричневого цукру.

Процес приготування не багатьом складніше вже описаних:

  • В прогрітій турці з’єднуємо прянощі з цукром.
  • Прогріваємо суміш кілька секунд, після чого додаємо кави і заливаємо вміст ємності водою.
  • Варимо напій на дуже слабкому вогні, періодично помішуючи для розчинення цукру і ванілі. Уважно стежимо за пінкою – вона не повинна втекти.

Така кава виходить неймовірно ароматним. Однак можна сказати, що цей напій на рідкісного любителя насичених смаків.

Пропонуємо ще два варіанти пряного каву по-турецьки.

З імбиром

  • 150 мл води;
  • 1 ч. л. меленої кави;
  • щіпка меленого імбиру;
  • ¼ Ч. л. цукру.

Процес приготування такий же, як і в класичному варіанті. У турці прогріваються кави з прянощами і цукром, а після, вміст заливається водою. Невелика кількість цукру робить яскравий пряний смак трохи м’якше.

З корицею

  • 150 мл води;
  • 1 ½ ч. л. меленої кави;
  • мелена кориця на кінчику ножа або 2 – 3 стружки з коричної палички.

Приготування кавового напою відбувається за тією ж схемою, що і з імбиром. Вважається, що краще використовувати коричну стружку – в ній смак і аромат зберігаються краще, ніж у меленої прянощі.

Дивіться також:  Калмицький чай – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху