Класичний рецепт приготування
Самим популярним рецептом у нас є класичний, а саме – російський варіант. Приготувати напій просто – необхідно зварити каву, а після додати в нього цукор і коньяк. Існує й інший варіант – розчинити цукор в коньяку, і додати цю суміш кави.
Також традиційним рецептом можна вважати той, де кава і коньяк подаються окремо. При цьому кава має бути гарячою, а коньяк – прохолодним.
Як приготувати з молоком
Кава з молоком володіє особливим смаком – більш м’яким.
Для приготування напою знадобиться:
- Стакан води;
- Чайна ложка меленої кави;
- 2 ч. л. коньяку;
- 2 ст. л. молока;
- Ваніль, цукор і кориця за смаком.
У турку слід покласти кава, цукор, корицю і ваніль. Після закипання напій проціджується і у нього додають коньяк. Потім напій наливають у чашку і додають молоко.