Кава з вершками: 7 рецептів смачного і ароматного напою

Зі збитими вершками

Італійці – великі шанувальники кави і знають чимало рецептів напою. Один з них – кава по-турински. Напевно, першими його придумали жителі італійського Турина.

Знадобляться інгредієнти:

  • міцну каву (наприклад, еспресо) – візьмемо 100 мілілітрів;
  • шоколад (бажано чорний) – ½ плитки;
  • молоко (треба жирне) – візьмемо 175 мл;
  • цукровий пісок – виключно на ваш смак;
  • вершки жирністю не менше 35% — хоча б пара столових ложок.

Розламуємо шоколад на шматочки подрібніше, висипаємо їх у молоко і відправляємо на піч – нехай розтане на невеликому вогні. Одночасно можна всипати в молоко і цукор-пісок.

Чекаємо, поки шоколадне молоко закипить. І не просто чекаємо, а, не перестаючи, його перемішуємо. Дозволяємо покипіти ще хвилину, і знімаємо з плити.

Варимо еспресо. Збиваємо вершки з допомогою міксера. Власне, майже все готово. Залишається правильно смакоту подати та оформити. Беремо високий келих або айріш келих. Спочатку наливаємо шоколадне молоко. Наверх дуже акуратно виливаємо кави. Робимо це так дбайливо, щоб не змішалися шари. Нагору не менш обережно кладемо вершки. Для більшого ефекту можна посипати їх шоколадною стружкою/крихтою.

Дивіться також:  Імбирний чай з лимоном і медом – 5 рецептів смачного і корисного напою
Прокрутка до верху