Як приготувати без цукру
Способів приготувати каву без цукру придумано чимало. У львівських кав’ярнях надзвичайною любов’ю користується один з них – сирний кави. Чому? Тому що виходить напій в’язким, тягучим, атласно-м’яким, наче зітканим із тисяч бульбашок. Подібне диво нескладно приготувати і вдома.
Але важливо дотримати запропоновані в рецепті пропорції.
Для такої кави з вершками без цукру будуть потрібні:
- мелений якісна кава – візьмемо дві чайні ложки;
- вода (на цей раз її температура повинна бути кімнатної) – 100 мілілітрів;
- вершки (краще з жирністю не більше 10 %) – 50 міліграмів;
- якісний пастоподобный вершковий сир ванночках – 50 грамів (ціла, з верхом, столова ложка);
- цукрова пудра – ½ чайної ложки;
- сіль – щіпка.
Варимо міцний напій. Насипаємо в джезву кава, сіль, вливаємо воду, ставимо на вогонь найменшої сили. Чекаємо, коли стане з’являтися пінна «шапочка».
Відразу турку знімаємо і даємо пінці осісти. Повторюємо процес двічі.
Наливаємо в ємність чайну ложку води холодніше, накриваємо блюдцем. Хвилина – і гущавина осяде. Кава-основа готовий.
Вершки нагріваємо, постійно помішуючи. Не кип’ятимо! Можна використовувати мікрохвильову піч. Тоді заважати не доведеться.
В гарячі вершки відправляємо першої цукрову пудру, за нею йде сир, останнім – тільки що зварений кави. Потім дістаємо з шафки блендер, включаємо на повні оберти і збиваємо напій.
Сирний кави без цукру готовий! Але все-таки варто додати в нього цукор – буквально на кінчику чайної ложки. Тоді «букет» смаку розквітне по максимуму.