Готуємо у турці
Кава по-турецьки «що треба» вийде при дотриманні двох ключових моментів: однорідного, як можна більш дрібного помелу зерен і смачної води. Тобто, знадобиться сама хороша вода, яку тільки вдасться знайти. А оскільки напій чудово поєднується з багатьма добавками, розширюємо каву по-турецьки збитими вершками.
Засипаємо порошок кави в джезву. Заливаємо холодною водою (пропорції стандартні – 1-2 чайні ложки продукту на 100 міліграмів рідини). Якщо є бажання, додаємо цукор (білий або коричневий) і спеції. Тут чудовий вибір: підійде все, що знайдеться на кухні: від кориці і гвоздики до перцю горошком – чорного, духмяного. Навіть чилі використовують! Головне – всі компоненти додаються відразу, щоб потім, при розмішуванні, не піднімати з дна ємності осад.
Відправляємо джезву на плиту. Вичікуємо підняття пінки. На другий-третій хвилині вона підійде під край турки. Не треба її чіпати – знімати, здувати, розмішувати. Просто прибираємо турку з вогню, і бульбашки осядуть самі.
Далі є два варіанти: або відразу перелити в чашку, додати вершки і пити, повторити процедуру ще раз або два.