Кава з вершками і медом
Мед – чудова добавка до кави. Тільки потрібно знати, що в цей напій кладуть не всякий продукт, щоб результат не гірчив, або не віддавав кислотою. Самі підходящі сорти меду – терпкий гречаний, м’який липовий або ніжний плодовий.
Готувати напій будемо з:
- води – візьмемо 300 мілілітрів;
- доброго меленої кави – вистачить пари чайних ложок;
- меду (зацукорився теж підійде, подібний стан – ознака натуральності) – такої ж кількості;
- кориці – ¼ чайної ложки;
- вершків (збиті) – однієї чайної ложки.
Доводимо воду до стану кипіння. Знімаємо і всипаємо в рідину кави. Перемішуємо, як слід, і знову нагріваємо. Необхідно, щоб піна піднялася тричі.
Коли напій охолоне, додаємо в нього мед, посипаємо поверхню корицею. Залишилося прикрасити збитими вершками, і можна насолоджуватися смаком.