Як смачно засолити кефаль?
Кефаль нерідко використовується і для засолювання. Це довгий процес, який займе не менше тижня. Дуже важливо кожен 2 дні міняти розсіл. В якості гніту варто використовувати природний камінь. Для засолювання кефалі потрібно взяти рибу приблизно на 1 кг, 1 літр води і 200 г солі.
- Тушка добре миється і очищається через зябра, щоб не порушити її цілісність. Найкраще в процесі миття використовувати підсолену воду.
- Всередину підготовленої кефалі засипається 200г. солі, після чого вона укладається в глибоку ємність черевом вгору.
- Риба притискається гнітом і залишають у темному прохолодному місці на 48 годин.
- По закінченню вказаного часу утворилася рідина зливається, а кефаль заливається новим розсолом, приготовленим з 200г. солі і літра води. Процедура повторюється через 48 годин.
Солона рибка буде готова на 8-10 добу. Зберігати її потрібно в розсолі на нижній полиці холодильника. Перед подачею до столу краще вимочити тушку в чистій воді.