В мультиварці
Запікати десерт в мультиварці – одне задоволення: він точно не підгорить, буде покритий красивою рум’яної скоринкою і пропечеться як всередині, так і зовні. Щоб було набагато цікавіше готувати кекс в мультиварці, декоруємо виріб курагою і родзинками. При бажанні можна використовувати шматочки сухофруктів, горіхи, мак, крихту з шоколаду.
Нам знадобляться:
- пара склянок борошна;
- по склянці цукру і молока;
- 0,1 кг маргарину;
- по 0,1 кг сухофруктів;
- пара яєць;
- ложка какао;
- по ложечці соди і оцту для гасіння;
- 0,5 ложечки ванілі.
Готується ніжний і розсипчастий десерт наступним чином:
- Нагрітий до кімнатної температури маргарин перетирають з цукровим піском.
- Вводять спочатку одне яйце збивають масу, потім друге, знову збивають.
- Вмішують соду, погасивши оцтом, ванілін, молоко.
- Потроху всипають борошно, постійно помішуючи. Після повного введення борошна розбивають всі грудочки з допомогою міксера.
- Ділять масу на 2 частини, в одну з яких вмішують какао.
- Дно і стінки мультиварки промазати маслом.
- Сконструювати пиріг: спочатку пару ложок білого тіста, потім – коричневого і т. д.
- Курагу і родзинки добре промити, дрібно нарізати, потім обсипати ними поверхню пирога.
- Кекс випікають в режимі випічки 1,5 години: після вимикання сигналу (зазвичай звучить через годину знову включити каструлю і готувати ще півгодини.
Кекс обережно виймають з чаші після охолодження.