Класичний рецепт млинців на молоці і 8 додаткових рецептів

Тонкі заварні млинці на молоці з окропом

Це такий же простий варіант приготування млинців, як традиційний. Відмінність полягає в тому, що заварні млинці на молоці виходять ажурними і ніжними.

Найкраще готувати в чавунній сковороді. Адже її товсті стінки добре утримують тепло, рівномірно прогріваючись. Млинці не прилипають до поверхні, зберігаючи ідеальну форму. Для приготування використовуйте борошно вищого ґатунку.

Інгредієнти:

  • Крутий окріп – 250 мл;
  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 4 ч. ложки;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Масло рослинне – 7 ч. ложок;
  • Сода – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • У чайник налити воду. Поставити нагріватися.
  • Заздалегідь дістати молоко з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
  • Взяти миску. Влити молоко.
  • Додати яйця. Розмішати.
  • Всипати цукор.
  • Перемішати. Цукор повинен розчинитися.
  • Борошно пересипати в ємність.
  • Розмішати. Можна скористатися міксером або блендером. У другому варіанті, завдяки високим обертам приладу, грудки швидко зникнуть.
  • Налити масло рослинне.
  • Засипати соду. Моментально влити окріп. Швидко розмішати. Рідина дасть реакцію при контакті з содою, саме завдяки цій маніпуляції у млинчиків виходити ажурними.
  • Сковорідку розігріти. Силіконовій пензлем змастити поверхню.
  • Ополоником вливати тісто, рівномірно розподіляючи, нахиляючи в різні боки сковорідку.
  • Смажити з усіх боків.
Дивіться також:  Млинці без яєць на молоці – 5 рецептів
Прокрутка до верху