Тонкі заварні млинці на молоці з окропом
Це такий же простий варіант приготування млинців, як традиційний. Відмінність полягає в тому, що заварні млинці на молоці виходять ажурними і ніжними.
Найкраще готувати в чавунній сковороді. Адже її товсті стінки добре утримують тепло, рівномірно прогріваючись. Млинці не прилипають до поверхні, зберігаючи ідеальну форму. Для приготування використовуйте борошно вищого ґатунку.
Інгредієнти:
- Крутий окріп – 250 мл;
- Молоко – 250 мл;
- Цукор – 4 ч. ложки;
- Яйця – 3 шт.;
- Борошно – 300 гр.;
- Масло рослинне – 7 ч. ложок;
- Сода – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- У чайник налити воду. Поставити нагріватися.
- Заздалегідь дістати молоко з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
- Взяти миску. Влити молоко.
- Додати яйця. Розмішати.
- Всипати цукор.
- Перемішати. Цукор повинен розчинитися.
- Борошно пересипати в ємність.
- Розмішати. Можна скористатися міксером або блендером. У другому варіанті, завдяки високим обертам приладу, грудки швидко зникнуть.
- Налити масло рослинне.
- Засипати соду. Моментально влити окріп. Швидко розмішати. Рідина дасть реакцію при контакті з содою, саме завдяки цій маніпуляції у млинчиків виходити ажурними.
- Сковорідку розігріти. Силіконовій пензлем змастити поверхню.
- Ополоником вливати тісто, рівномірно розподіляючи, нахиляючи в різні боки сковорідку.
- Смажити з усіх боків.