Класичний рецепт солянки м’ясної збірної в домашніх умовах

Це одне з небагатьох традиційних страв кухні російського народу, яке набуло популярності в багатьох країнах світу. Густа юшка, яка готується на крутому бульйоні: грибному, м’ясному або рибному і заправляється в кінці часточками лимона. Найпоширенішим є класичний рецепт збірної м’ясної солянки, який включає в свій склад різні види м’яса, ковбас і реберець.

Солянка м’ясна збірна — класичний рецепт

Цей класичний рецепт м’ясної солянки багато люблять. Спробувавши приготувати за цією рецептурою, вам не захочеться експериментувати – адже суп виходить чудовим.

Інгредієнти:

  • Лимон;
  • Вода – 3,5 л;
  • Запашний перець – 3 горошини;
  • Яловичина на кістці – 700 гр.;
  • Ребра копчені – 350 гр.;
  • Лаврушка – 2 аркуша;
  • Шинка – 220 гр.;
  • Маслини – 120 гр.;
  • Каперси – 70 гр.;
  • Цибуля – 2 цибулини;
  • Масло рослинне – 4 ч. ложки;
  • Ковбаса копчена – 220 гр.;
  • Томатна паста – 4 ч. ложки;
  • Вершкове масло – 2 ч. ложки;
  • Петрушка – 20 гр.

Приготування:

  • Взяти каструлю великого об’єму. Помістити ребра копчені, яловичину на кістці, яку за бажанням можна замінити свининою.
  • Залити водою. Закип’ятити.
  • Зняти пінку.
  • Цибулю очистити. Розрізати не треба. Помістити одну цибулину в киплячу воду.
  • Варити дві години.
  • Підсолити. Додати лаврушку, перець.
  • Варити чверть години.
  • М’ясо вийняти. Цибуля викинути, він більше не знадобиться. Бульйон процідити.
  • Після того як м’ясні продукти охололи, дістати кістки. М’ясо покришити.
  • Копчену ковбасу і шинку нарізати. Закинути в бульйон.
  • Якщо огірки великого розміру і мають жорстку шкірку, то необхідно її зняти. Якщо шкірка м’яка, то нарізати разом з нею соломкою.
  • Помістити огірочки на сковороду, влити трохи бульйону. Підсмажити.
  • Через сім хвилин перекласти в бульйон.
  • Залишилася цибулину нарізати так, щоб вийшли півкільця.
  • У сковороду налити олію. Помістити цибулю. Обсмажити.
  • Насипати перець, сіль. Влити томатну пасту. Перемішати. Потомити п’ять хвилин. Відправити в бульйон.
  • М’ясо, яке відварили повернути назад в каструлю.
  • Маслини подрібнити. Додати в бульйон.
  • Проварити чверть години.
  • Додати каперси. Насипати перець і сіль. Розмішати. Закрити кришкою. Настояти чверть години.
  • У кожну тарілку додати лимон, петрушку і сметану.
  • Традиційний рецепт по-грузинськи

    Суп солянка легко готується в домашніх умовах. Хоч це блюдо є росіянином, в радянські часи грузинські кухаря переробили його по своїм смаковим уподобанням. Суп став густішим, гострим, пряним.

    Інгредієнти:

    • Базилік;
    • Лимон;
    • Яловичина пісна без кістки – 350 гр.;
    • Розмарин;
    • Лавровий Лист;
    • Часник – 4 зубчики;
    • Естрагон;
    • Баранина пісна без кістки – 350 гр.;
    • Пекучий червоний перчик;
    • Кінза;
    • Гранатовий сік – 50 мл;
    • Запашний перець горошок;
    • Оливки або маслини – 15 шт.;
    • Гвоздика;
    • Хмелі-сунелі;
    • Петрушка;
    • Свинячий Бекон жирний – 130 гр.;
    • Огірки солоні – 4 шт.;
    • Цибуля – 2 цибулини.
    Дивіться також:  Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

    Приготування:

  • Баранину і яловичину нарізати шматками.
  • Помістити в каструлю. Залити водою.
  • Проварити годину.
  • Дістати м’ясо. Остудити.
  • Бекон нарізати кубиками. Обсмажувати до тих пір, поки весь жир не витопиться.
  • Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати дрібними шматочками, обсмажити в шкварках.
  • Остигле м’ясо нарізати шматочками, додати до цибулі і тушкувати хвилин 20.
  • Поздовжніми дрібними скибочками нарізати огірки. Помістити в сковороду.
  • Маслини нашаткувати і разом з каперсами додати тушковані продукти.
  • Туди ж помістити хмелі-сунелі. Розмішати. Протушкувати чверть години.
  • Вимкнути конфорку. Залити сік граната і додати нарізаний лимон, трохи бульйону.
  • Червоний перчик розтовкти разом з часником і сіллю, покласти до м’яса.
  • Якщо хочете отримати блюдо червоного кольору, то додайте пару ложок томатної пасти.
  • З грибами

    Супчик з грибами виходить пісним і ароматним. Сушені гриби протягом двох годин необхідно потримати у воді. Тому плануйте час і заздалегідь приступайте до приготування.

    Інгредієнти:

    • Сметана;
    • Гриби сушені – 70 гр.;
    • Маслини – 0,5 склянки;
    • Зелень;
    • Печериці або білі гриби – 600 гр.;
    • Сіль;
    • Вода – 3,5 л;
    • Каперси – 0,5 склянки;
    • Цибуля – 3 шт.;
    • Томатна паста – 6 ч. ложок;
    • Масло -6 ч. ложок;
    • Солоний огірок – 3 шт.

    Приготування:

  • Гриби сушені залити водою. Через дві години злити рідину. Нарізати.
  • Взяти каструлю великого розміру. Налити воду в зазначеній кількості. Закип’ятити.
  • Свіжі гриби нарізати і засинати разом з сушеними у воду.
  • Цибулю очистити. Одну цибулину розрізати на дві частини. Покласти в каструлю.
  • Проварюють півгодини.
  • Інші цибулини нашаткувати. Обсмажити в олії. Налити томатну пасту.
  • Огірки дрібно нарізати. Додати в сковороду. Тушкувати хвилин п’ять.
  • Дістати з каструлі зварений цибулю.
  • Помістити заправку в бульйон.
  • Маслини нарізати і разом з каперсами засипати в каструлю.
  • Зелень порубати.
  • Пересипати в суп. Підсолити. Заправляти сметаною.
  • Класичний спосіб приготування з ковбасою

    За цим рецептом можна приготувати солянку з ковбасою, яка порадує чудовим смаком.

    Інгредієнти:

    • Огірок солоний – 2 шт.;
    • Картопля – 6 шт.;
    • Чорний мелений перець;
    • Напівкопчена ковбаса – 250 гр.;
    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Лимон – 0,5 шт.;
    • Зелень;
    • Томати – 3 шт.;
    • Сіль;
    • Оливки – 12 шт.;
    • Ковбаса варена – 250 гр.;
    • Вода – 3,5 літра;
    • Перець – 5 горошин.

    Приготування:

  • Картоплю почистити. Нарізати так, щоб вийшли кубики.
  • Взяти каструлю великого розміру. Влити воду. Закип’ятити. Засипати картоплю.
  • Помідори нарізати так само, як і картоплю.
  • З лука прибрати лушпиння. Нашаткувати.
  • Сковороду розігріти. Налити олію. Помістити томати і цибулю. Обсмажити.
  • Ковбасу нарізати соломкою.
  • Огірки нарізати кубиками.
  • Помістити в сковороду. Загасити чверть години.
  • Перекласти в каструлю.
  • Варити півгодини.
  • Зелень нарізати. Помістити в суп. Посолити. Поперчити.
  • Оливки нарізати. Перекласти в каструлю. Лимон нарізати, покласти в суп. Вимкнути вогонь. Дати постояти чверть години.
  • Дивіться також:  Юшка з щуки — 6 рецептів в домашніх умовах

    Готуємо на рибному бульйоні

    Коли набридають кулінарний вишукування та жирні страви, варто приготувати легкий супчик на рибному бульйоні.

    Інгредієнти:

    • Огірок солоний – 3 шт.;
    • Риба – 900 гр.;
    • Сіль;
    • Маслини – 15 шт.;
    • Картопля – 5 шт.;
    • Лимон – 0,5 шт.;
    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Морква – 1 шт.;
    • Томати – 4 шт.;
    • Лаврове листя – 3 аркуша.

    Приготування:

  • Огірки нарізати кубиками невеликого розміру.
  • Взяти каструльку малого обсягу. Засипати огірки. Залити водою. Проварити 45 хвилин.
  • У процесі варіння рідина випаровується, тому регулярно підливайте гарячу воду, зберігаючи початковий рівень води.
  • Взяти каструлю великого розміру. Влити воду. Закип’ятити.
  • Підсолити.
  • Рибу помити. Помістити у воду.
  • Варити до готовності.
  • З моркви зняти верхній шар.
  • Взяти тертку великого розміру. Натерти морквину.
  • Цибулю очистити. Нарізати, повинні вийти півкільця.
  • Помістити в сковороду. Підсмажити.
  • Томати нарізати. Перекласти в зажарку. Підсмажити.
  • Покласти лаврушку і перчик. Загасити.
  • Коли риба зварилася, дістати її з каструлі. Остудити. Вибрати кісточки.
  • Бульйон процідити.
  • Картоплю очистити. Нарізати кубиками. Покласти в бульйон.
  • Проварюють півгодини.
  • Помістити зажарку і огірочки. Коли закипить, вимкнути конфорку.
  • Зелень нарізати. Прикрасити страву.
  • Оливки нарізати кружальцями. Покласти в суп.
  • Лимон нарізати часточками. Додавати в тарілку.
  • Солянка м’ясна збірна з картоплею

    Це швидкий спосіб приготування страви. Не треба витрачати час на відварювання м’яса і приготування бульйону. Цей метод добре підходить, коли гості на порозі, а хочеться нагодувати ароматним, ситним супом. Класичний рецепт з ковбасою нагадує за смаком обговорюване блюдо, але воно займає набагато менше часу.

    Інгредієнти:

    • Ковбаса копчена – 150 гр.;
    • Кріп – 20 гр.;
    • Ковбаса варена – 150 гр.;
    • Петрушка – 20 гр.;
    • Лимон – 0,5 шт.;
    • Грудинка копчена – 150 гр.;
    • Копчені реберця – 150 гр.;
    • Картопля – 220 гр.;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Солоний огірок – 200 гр.;
    • Томатна паста – 60 мл;
    • Чорний мелений перець;
    • Оливки – 10 шт;
    • Маслини – 10 шт.;
    • Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
    • Лаврове листя – 3 аркуша;
    • Вода – 2,7 літра;
    • Сіль;
    • Сметана.

    Приготування:

  • Зняти шкірку з картоплі. Промити. Нарізати так, щоб вийшли кубики малого розміру.
  • Прибрати лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
  • Очистити від шкірки морквину. Взяти тертку великого розміру, подрібнити.
  • Взяти каструлю великого об’єму. Влити воду. Закип’ятити.
  • Додати картоплю. Проварити чверть години.
  • Огірки нарізати так, щоб вийшла соломка. Саме в такому вигляді додають в класичному рецепті приготування. Якщо хочете, щоб вийшло смачне блюдо, то не додавайте в солянку великі шматки овочів і м’яса. Всі інгредієнти необхідно дрібно і тонко нарізати;
  • Зняти з ковбас шкірку. Нарізати.
  • Подрібнити залишилися копченості.
  • У сковороду влити олію. Розігріти. Засипати моркву і цибулю. Підсмажити.
  • Додати ковбаси та копченості до овочів.
  • Через три хвилини влити томатну пасту, півсклянки бульйону.
  • Підсолити, поперчити.
  • Через вісім хвилин перекласти засмажку до картоплі.
  • Закинути лаврушку, сіль і перець.
  • Через сім хвилин закинути нашатковану зелень.
  • Прибрати з плити. Додати нарізані оливки, лимон, маслини. Закрити кришкою. Подавати через чверть години.
  • Дивіться також:  8 рецептів класичного харчо з рисом

    Класичний рецепт в мультиварці

    У цьому покроковому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати страву в мультиварці.

    Інгредієнти:

    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Яловичина відварна – 320 гр.;
    • Кріп – 20 гр.;
    • Шинка – 170 гр.;
    • Сирокопчена ковбаса – 170 гр.;
    • Лаврушка – 1 аркуш;
    • Огірок солоний – 3 шт.;
    • Масло;
    • Паста томатна – 2 ч. ложки;
    • Маслини – 100 гр.

    Приготування:

  • М’ясо необхідно нарізати соломкою тонкого розміру. Ковбаси – кубиками. Огірок – соломкою.
  • Прилад поставити на режим «випічка». Час вибрати півгодини. У чашу влити олію.
  • Цибулю очистити. Нашаткувати. Засипати в чашу разом з м’ясом і ковбасами.
  • Через чверть години покласти огірки з томатною пастою. Перемішати.
  • Коли закінчиться встановлений час, влити воду.
  • Підсолити, поперчити, додати лаврушку.
  • Встановити режим «Гасіння». Час 40 хвилин.
  • Кріп нашаткувати. Лимон, маслини нарізати. Додати в готовий суп.
  • З курячим м’ясом

    Якщо використовувати замість яловичини і свинини тільки куряче м’ясо, то суп вийде більш ніжним і соковитим.

    Інгредієнти:

    • Огірок солоний – 3 шт.;
    • Маслини – 120 гр.;
    • Курячий бульйон – 2,7 л;
    • Кріп – 20
    • Лимон;
    • Копчена ковбаса – 450 гр.;
    • Сіль;
    • Петрушка – 15 гр.;
    • Філе куряче варене – 200 гр.;
    • Паста томатна – 150 гр.;
    • Цибуля – 1 шт.;
    • Масло;
    • Чорний перець.

    Приготування:

  • Цибулину очистити, нашаткувати. Підсмажити.
  • Тонкою соломкою по товщині нарізати огірки.
  • Перекласти до цибулі.
  • Через сім хвилин, додати томатну пасту.
  • Через три хвилини влити пів склянки бульйону. Протушкувати п’ять хвилин.
  • У каструлю влити бульйон. Закип’ятити.
  • Куряче філе нарізати. Покласти в бульйон.
  • Зелень подрібнити.
  • Ковбаси нарізати.
  • Маслини нашаткувати.
  • Засипати всі продукти у воду разом із засмажкою.
  • Через п’ять хвилин відключити. Настояти сім хвилин.
  • Нарізати лимон, додати в тарілки.
  • Прокрутка до верху