З апельсиновим соком
Яскравий, цитрусовий коктейль приготувати легко з поєднання таких компонентів:
- 25 мл світлого рому;
- 10 мл апельсинового лікеру;
- по 40 мл свіжоприготованого соку апельсина і ананаса;
- 5 мл соку лайма;
- пара крапель гренадину;
- 10 мл золотого рома;
- кубики льоду.
Подальші дії дуже прості – все компоненти, крім гренадін і золотий ром, збити шейкером і вилити в склянку з льодом. Потім зверху додати решта 2 компонента. За бажанням прикрасити і відразу ж подати.
«Май Тай» з цукровим сиропом
Солодкий коктейль готується з таких складових:
- ром «Бакарді» – 50 мл;
- лікер «Драй оранж» – 20 мл;
- сироп цукровий «Монін» – 10 мл;
- мигдальний сироп «Монін» – 10 мл;
- сік лайма – 20 мл;
- ананасовий шматочок – 30 г;
- м’ятні листя – 1 г;
- кубики льоду – 200 р.
Процес приготування коктейлю не складніше аналогічних рецептів:
- У шейкер наливаємо всі рідкі компоненти і доповнюємо кубиками льоду. Гарненько збиваємо все разом.
- Беремо склянку рокс і заповнюємо його колотої крижаною крихтою. Переливаємо в нього коктейль, залишаючи кубики в шейкері. При необхідності додаємо ще крижаних уламків, щоб стакан був сповнений доверху.
- Прикрашаємо ягодою, ананасовим скибочкою і листочками свіжої м’яти.
Як правило, подають коктейль з двома трубочками.
На замітку. Цукровий сироп можна замінити карамельним – смак придбає невелику приємну гірчинку.
Хочете трохи екзотики прямо сьогодні? Приготуйте коктейль «Май Тай»! Запросіть друзів і влаштуйте вечірку з справжнім тропічним колоритом!