З додаванням яблук
Яблука не сходять з магазинних полиць круглий рік, при цьому ціна на цей фрукт залишається доступною. З одних яблук компот вийде відмінний, однак якщо його урізноманітнити замороженими ягодами він вийде в 100 смачніше. Асорті заморожене офарбить компот в гарний колір!
Необхідні компоненти:
- яблука — 450 г;
- чашка заморожених ягід;
- 2 літри води;
- 200 м або за смаком цукру.
Приготування:
- Яблука нарізати часточками, видалити плодоніжки і насіння. Очищати шкірку не потрібно, її прибирають, у разі якщо взяті не свіжі (зіпсовані) яблука.
- Кип’ятять воду, всипають туди яблука, злегка їх проварюють.
- Додають цукор і асорті заморожене. Перемішують і дають добре закипіти. Відключають піч, накривають кришкою і дають компоту настоятися.