Готуємо з лимоном
Напій з чорносливу з додаванням цитруса чудово втамовує спрагу, тому він ідеально підходить для спекотного, літнього дня.
Щоб узвар був смачніший, рекомендується додати в нього свіжі фрукти і вибрати самий соковитий і стиглий лимон.
Необхідні компоненти:
- чорнослив – 90 грам;
- свіжі яблука та груші – по 60 грам;
- кориця – щіпка;
- невеликий лимон;
- цукор – за смаком.
Готуємо:
- Сухофрукти покласти в теплу воду на двадцять хвилин. Потім їх помити і дати стекти зайвій волозі.
- Груші і яблука сполоснути під краном з водою, видалити з них серцевину, кісточки і нарізати маленькими шматочками.
- У каструлю налити 2 літри води, покласти свіжі фрукти і насипати цукор.
- Після закипання рідини, проварити яблука з грушами десять хвилин, а потім додати чорнослив і готувати ще чверть години.
- Тепер нарізати тонкими кружечками лимон і відправити його в каструлю разом з корицею. Продовжувати варити близько п’яти хвилин, потім загасити вогонь.
Фруктовий компот остудити і подати у високих склянках з шматочками льоду. Чудовий напій з лимоном гармонійно доповнить смак бісквітної випічки або вершкового морозива.