Компот з чорносливу – 7 кращих рецептів

Готуємо з лимоном

Напій з чорносливу з додаванням цитруса чудово втамовує спрагу, тому він ідеально підходить для спекотного, літнього дня.

Щоб узвар був смачніший, рекомендується додати в нього свіжі фрукти і вибрати самий соковитий і стиглий лимон.

Необхідні компоненти:

  • чорнослив – 90 грам;
  • свіжі яблука та груші – по 60 грам;
  • кориця – щіпка;
  • невеликий лимон;
  • цукор – за смаком.

Готуємо:

  • Сухофрукти покласти в теплу воду на двадцять хвилин. Потім їх помити і дати стекти зайвій волозі.
  • Груші і яблука сполоснути під краном з водою, видалити з них серцевину, кісточки і нарізати маленькими шматочками.
  • У каструлю налити 2 літри води, покласти свіжі фрукти і насипати цукор.
  • Після закипання рідини, проварити яблука з грушами десять хвилин, а потім додати чорнослив і готувати ще чверть години.
  • Тепер нарізати тонкими кружечками лимон і відправити його в каструлю разом з корицею. Продовжувати варити близько п’яти хвилин, потім загасити вогонь.

Фруктовий компот остудити і подати у високих склянках з шматочками льоду. Чудовий напій з лимоном гармонійно доповнить смак бісквітної випічки або вершкового морозива.

Дивіться також:  Квас з цикорію - 8 швидких рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху