В компоті з фейхоа зберігаються всі корисні речовини, які містяться в плодах. У зимовий час напій допомагає при авітамінозі, простудних захворюваннях і анемії. Пропонуємо найкращі рецепти компоту з фейхоа на зиму.
Базовий рецепт
Компот володіє приємним ароматом і містить велику кількість вітамінів. Напій приносить неоціненну користь людям із серцевими захворюваннями.
Інгредієнти:
- цукор – 320 г;
- фейхоа – 550 г;
- лимонна кислота – 1 / 3 ч. ложки;
- вода – 2650 мл.
Приготування:
- Поставити стерилізуватися банки.
- У воду насипати цукор. Закип’ятити і варити 3 хвилини. Помістити промиті ягоди. Для приготування використовуйте м’які плоди, які не мають пошкоджень. Закип’ятити і варити 6 хвилин.
- Насипати лимонну кислоту. Перемішати. Перекласти плоди в банки. Залити сироп. Накрити кришками і закатати.
З додаванням яблук
Напій з фейхоа і яблук допоможе зміцнити організм, позбутися втоми і стресу.
Важливо знати! Не знімайте шкірку з фейхоа! У її складі міститься велика кількість корисних речовин, ніж у плодах.
Інгредієнти:
- вода – 420 мл;
- цукор – 210 г;
- лимон – 2 гуртка;
- солодкі яблука – 2 шт.;
- фейхоа – 550 р.
Приготування:
- У промитих плодів фейхоа зрізати краї. Обрізати потемніння на шкірці. Помістити у воду.
- Нарізати яблука. Видалити насіння. Помістити в каструлю. Закип’ятити. Вогонь поставити на мінімум. Насипати цукор. Розмішати. Варити 25 хвилин. Закинути лимонні дольки.
- Перекласти фрукти в банки. Залити в ємності сироп і закатати.
Як зварити з обліпихою
Компот має незабутнім смаком і приємним ароматом. Фейхоа наситить організм йодом, яблука – залізом, а обліпиха – безліччю корисних речовин. Компот допоможе підвищити імунітет у зимовий період.
Інгредієнти:
- лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
- фейхоа – 950 г;
- яблуко – 950 г;
- вода – 4800 мл;
- цукор – 320 г;
- обліпиха – 320 р.
Приготування:
- Нарізати яблука. Видалити насіння. Зрізати краї фейхоа і розрізати навпіл. Перебрати обліпиху. Не використовуйте пошкоджені і зіпсовані ягоди.
- Фейхоа залити водою. Закип’ятити. Насипати цукор. Додати яблучні дольки. Варити 5 хвилин. Помістити обліпиху. Проварити 12 хвилин. Насипати лимонну кислоту. Перемішати.
- Розлити по підготовленим банкам. Закатати.
Компот з фейхоа і граната
Найпростіше зварити узвар в каструлі. З зерен граната ретельно видаліть шкірку і внутрішню плівку, так як навіть маленькі шматочки можуть зіпсувати компот своєю гіркотою.
Інгредієнти:
- фейхоа – 220 г;
- вода – 750 мл;
- айва – 60 г;
- цукор – 210 г;
- гранат – 60 г зерен.
Приготування:
- Зрізати з ягід краю. Обрізати потемніння на поверхні плодів. Айву нарізати. Часточки потрібні середнього розміру. Відокремити зерна грана. Помістити в каструлю. Залити водою.
- Закип’ятити. Насипати цукор. Варити 7 хвилин.
- Розлити по підготовленим ємкостей і закатати.
Корисний напій з айвою
Для здоров’я корисно вживати фейхоа в свіжому вигляді, але сезон плодів короткий. Тому рекомендуємо зварити корисний компот, який буде радувати вас своїм смаком круглий рік.
Інгредієнти:
- фейхоа – 750 г;
- цукор – 750 г;
- японська айва – 750 р.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Нарізати великими шматками айву. Зрізати краї з фейхоа. Нарізати часточками.
- Викласти в простерилізовані банки. Залити окропом. Настояти 2 години.
- Злити в каструлю рідина. Насипати цукор. Варити до повного розчинення кристалів. Залити сиропом фрукти. Закатати.
На зиму без стерилізації
Використовуйте банки з закруткою. Стерилізуйте ємності і кришки перед тим як розміщувати плоди.
Інгредієнти:
- цукор – 260 г;
- фейхоа – 310 г;
- вода – 600 мл
Приготування:
- Зрізати краї з плодів. Обрізати потемніння на шкірці. Розрізати. Розкласти в підготовлені банки.
- Закип’ятити воду. Залити плоди. Закрутити кришки. Перевернути банки і вкрити ковдрою. Залишити на 4 години.
Компот з фейхоа з мандаринами
Створіть атмосферу свята за допомогою насиченого запаху фруктів. Мандарини допоможуть зробити яскравіше смак головного компонента напою.
Інгредієнти:
- цукор – 2,5 склянки;
- фейхоа – 450 г;
- лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
- вода – 2500 мл;
- мандарини – 3 шт.
Приготування:
- Для компоту не використовуйте перезрілі і зелені плоди фейхоа. Обріжте з двох сторін кінці. Зніміть шкірку з мандаринів і розділіть на часточки.
- Помістіть у воду ягоду. Проваріть 5 хвилин. Додайте мандаринові часточки. Насипте цукор. Варити до розчинення кристалів. Насипати лимонку. Перемішати і розлити по банках. Закатати.
- Ємність перевернути. Накрити товстим пледом. Залишити в такому положенні на два дні.
Рецепт з лимоном
Порадуйте себе в зимові вечори дивно ароматним напоєм, який допоможе зміцнити організм, додасть бадьорості і сил.
Інгредієнти:
- вода – 2300 мл;
- цукор – 210 г;
- лимон – 1 шт.;
- фейхоа – 550 р.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Насипати цукор і варити 4 хвилини.
- Нарізати лимон. Промити фейхоа. Зрізати «попки» і потемніння на шкірці.
- Помістити в сироп фейхоа. Варити 7 хвилин. Додати лимон. Варити 2 хвилини.
- Щільно перекласти в ємності фейхоа. Залити сиропом. Лимонні часточки викласти зверху. Закрутити кришки.
- Банки перевернути. Вкрити ковдрою і залишити в такому положенні на добу. Зберігати компот можна 2 роки.
З пелюсток чайної троянди
Щоб надати напою особливий смак, вибирайте сорти чайних троянд яскравих відтінків. Перед вживанням рекомендується настояти напій два місяці.
Інгредієнти:
- фейхоа – 330 г;
- вода – 3100 мл;
- висушені пелюстки чайних троянд – 17 г;
- цукор – 2 склянки;
- стиглого зерна граната – 1,5 склянки.
Приготування:
- Промивати фейхоа рекомендується окропом. Викласти в банки. Додати зерна граната.
- Закип’ятити воду. Залити в банки. Через 3 хвилини перелити рідину в каструльку. Закип’ятити. Насипати цукор і проварити 5 хвилин.
- Залити сиропом фрукти. Викласти пелюстки. Закрутити кришки. Перевернути ємності. Вкрити ковдрою. Залишити на 2 дні. З користю для здоров’я напій можна вживати протягом 4 місяців.