Королівський пиріг з сиром – смачне і просте у приготуванні блюдо на основі ніжною сирної начинки, покритий подвійним шаром піщаної крихти. Дивовижний вершковий смак та тонкий аромат не залишать байдужим навіть запеклого гурмана. А додавання яблучних часточок, апельсинової цедри або карамболи лише поліпшить смаковий контраст десерту.
Королівський пиріг з сиром в духовці
Королівський пиріг з сиром готується в духовці протягом години.
Інгредієнти для пісочного тіста:
- борошно пшеничне (150 г);
- цукровий пісок (1/2 склянки);
- масло коров’яче (100 г);
- розпушувач (15 г).
Інгредієнти для начинки:
- сир сухий, жирний (0,5 кг);
- яйця курячі (3 шт.);
- сметана (200 г);
- цукровий пісок (1/2 склянки);
- ванілін.
Приготування:
- Розм’якшене коров’яче масло розтирається з цукровим піском.
- Пшеничне борошно з’єднується з розпушувачем, додається до цукрово-масляного складу. Інгредієнти замішуються вручну до отримання піщаної крихти. Тісто готове.
- Сир з’єднується зі сметаною і яєчними жовтками. Суміш збивається блендером.
- Білки збиваються з цукровим піском до отримання пишної піни і додаються до сирної маси. Інгредієнти для начинки акуратно перемішуються.
- Форма для випічки на 2/3 наповнюється пісочної крихтою. Зверху-начинку і посипається частина тесту.
Королівський сирний пиріг ставиться в розігріту духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Після появи золотистої скоринки десерт залишають остигати у відкритому і вимкненому духовій шафі.
З додаванням яблук
Спекти пиріг в духовці можна також з додаванням яблук. Виходить ніжний кисло-солодкий десерт, смаковий контраст якого посилюється за рахунок фруктово-сирної начинки.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне (400 г);
- масло коров’яче вершкове (250 г);
- сир (400 г);
- яблука кислого сорту (3-4 шт.);
- яйця курячі (5 шт.);
- цукровий пісок (330 г);
- розпушувач для тіста (15 м);
- ванілін (2 р).
Приготування:
- Розм’якшене коров’яче масло розтирається з цукровим піском (90 г), до них приєднують яєчні жовтки (3 шт.). Маса збивається міксером. Після цього в склад додається просеянная через сито пшеничне борошно, розпушувач і ванілін.
- Тісто замішується і відправляється в холодильник на півгодини.
- Сир (сухий) змішується з цукровим піском (90 г) і 2 жовтками.
- Яблука очищаються від шкірки і нарізати часточками.
- Охолоджене тісто рівномірно розподіляється по листу.
- Сирна маса викладається в якості начинки, скибочки яблук розподіляються поверх неї.
- Пиріг відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 160-180 градусів (до появи золотистої скоринки).
- Курячі білки збиваються зі 150 р цукрового піску, після чого маса заливається на пиріг. Блюдо випікається ще 10-15 хвилин (при 180 градусах). Білковий шар повинен бути м’яким, не пересушеним.
Для поліпшення смакових якостей десерт з сиром і яблуками залишають остигати на 8 годин. За бажанням блюдо прикрашається яблучними часточками або ягодами смородини.
Готуємо в мультиварці
В мультиварці виходить дуже смачний і ніжний королівський сирний пиріг. Готується блюдо за класичним рецептом на основі доступних продуктів. Для начинки використовується пастоподібний або зернистий сир.
Інгредієнти для піщаної крихти:
- борошно пшеничне (2,5 ст.);
- цукровий пісок (1/2 ст.);
- масло коров’яче вершкове (200 г);
- розпушувач для тіста (15 г).
Інгредієнти для начинки:
- сир (400 г);
- курячі яйця (2 шт.);
- ванілін (2 р);
- цукровий пісок (1/2 ст.).
Приготування:
- Для начинки використовуються курячі яйця, сир, цукровий пісок і ванілін. Продукти з’єднуються і перемішуються. Сирні грудочки (при їх наявності) розтираються виделкою до отримання однорідної суміші.
- Для приготування тіста в другій ємності з’єднується частину пшеничного борошна, залишки цукрового піску, розпушувач для тіста, розм’якшене коров’яче масло. Склад перетирається вручну, у міру чого до нього сиплють частина борошна. У результаті повинна вийти пісочна крихта.
- Дно чаші від мультиварки вистилається смужками пергаментного паперу. Поверх неї викладається крихта (половина від усього обсягу). Середнім шаром заливається сирна начинка, третім шаром – частина тесту.
- Чаша поміщається в мультиварку, встановлюється режим «Випічка». Після закінчення 1 години пиріг залишається на підігріві ще на 15 хвилин.
Десерт готовий до вживання після повного остигання.
Шоколадний королівський пиріг з сиром
Шоколадний королівський пиріг – неймовірно смачне і ніжне сирне блюдо з додаванням какао.
Інгредієнти для пісочної основи:
- борошно пшеничне (250 г);
- цукор-пісок (100 г);
- яєчний жовток (1 шт);
- сметана (4 ч. л.);
- какао-порошок (4 ч. л.);
- розпушувач для тіста (1/2 ч. л.).
Інгредієнти для начинки:
- сир (1 кг);
- вершки питні (400 г);
- цукор-пісок (200 г);
- курячі яйця (5 шт.);
- стружка кокосова (50 г);
- крохмаль картопляний (15 г).
Корисні поради:
- сир береться середньої жирності (наприклад, 9%), пастоподібний по консистенції, не кислий. Від його якості залежить смак готової страви;
- альтернативою кисломолочному продукту служить вершковий сир Філадельфія. З ним десерт нагадує чізкейк. А маскарпоне і сироватковий сир рікотта краще не використовувати;
- питні вершки повинні бути високого відсотка жирності (не нижче 30 %). В іншому випадку змінюються смакові якості страви;
- картопляний крохмаль замінюється кукурудзяним аналогом. При цьому інгредієнта потрібно в 2 рази більше (30 г).
Приготування:
- Пшеничне борошно, какао-порошок, цукор-пісок, розпушувач для тіста засипаються в чашу для блендера/кухонного комбайна. До складу додається розм’якшене коров’яче масло.
- Інгредієнти подрібнюються до утворення однорідної крихтоподібною маси. Суміш подрібнюється повторно після додавання сметани і курячого жовтка.
- Тісто ліпиться в кулю (не міситься), ділиться на 2 частини, кладуть у морозильну камеру на півгодини.
- Сир і вершки питні з’єднуються, розтираються до отримання однорідної маси за допомогою заглибного блендера. Склад повторно перемішується після додавання яєць курячих, цукру-піску, картопляного крохмалю. Начинка готова. В ній мають бути відсутні сирні грудочки.
- Терте тісто рівномірним шаром розкладається на дно круглої форми діаметром не менше 28 см), злегка притискають до дна і країв.
- Заливається начинка, поверх неї викладається другий шар піщаної крихти. За бажанням блюдо посипається кокосовою стружкою.
Шоколадний королівський пиріг з сиром випікається в духовці при 150 градусах протягом години. По консистенції начинка нагадує чізкейк. Після охолодження і зберігання в холодильнику маса стає більш щільною.
Покроковий рецепт зі сметаною
Королівський сирний пиріг зі сметаною виходить м’яким і ніжним завдяки кисломолочним продуктам. Рецепт розрахований на 8 порцій.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне (130 м);
- сир середньої жирності (1 пачка по 200 г);
- цукровий пісок (170 г);
- масло коров’яче (60 г);
- яйця курячі (3 шт.);
- сметана (4 ч. л.);
- розпушувач для тіста (1 ч. л.);
- ванілін (2 р).
Покрокове приготування:
- Сметана, сир, розм’якшене коров’яче масло і ретельно перемішуються розтираються виделкою.
- Курячі яйця збиваються з цукровим піском в окремій ємності.
- Яєчно-цукрова маса вливається до творожному складу.
- Борошно, розпушувач і ванілін просіваються через сито, додаються до основної маси. Тісто ретельно замішується.
- Форма для випічки з дна і країв змащують вершковим маслом, зверху посипається манкою (щоб пиріг не пристав). Тісто виливається в ємність і відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин.
Блюдо випікається при 180-200 градусах до появи рум’яної скоринки.
Королівський пиріг сподобається всім мешканцям та гостям вечора. Вибравши підходящий рецепт сирного страви, які можна приготувати надзвичайно смачний, воістину королівський десерт.