Запікаємо в сметані
Запечений в духовці короп у сметані, виходить дуже смачним, адже маринад з кисломолочного продукту робить м’ясо соковитим і ніжним.
Рибу в сметані можна запекти разом з овочами і грибами, у вигляді стейків або філе. З приправ можна використовувати імбир, перець, коріандр, шафран або розмарин.
Запечений короп у сметані готується так:
- На підготовленої тушки коропа потрібно зробити кілька неглибоких надрізів. Натерти її сіллю, перцем, полити лимонним соком і покласти в черевце кілька часточок лимона.
- Залишаємо рибу маринуватися на 20 – 30 хвилин.
- Деко змащуємо маслом, кладемо коропа, добре обмазуємо його сметаною і запікаємо при температурі 200 градусів до повної готовності.