Фарширований короп
Соковитим і ситним виходить фарширований короп.
Готують страву з наступних інгредієнтів:
- 1,5 кг риби;
- 1 морква;
- 2 цибульні головки;
- 1 лимон;
- 0,5 кг грибів (печериці);
- 5 столових ложок сметани;
- спеції, сіль.
Покрокове приготування:
- Тушку натирають спеціями і приправляють лимонним соком. Тримають в такому вигляді від 20 хвилин.
- Цибулю ріжуть кільцями, моркву труть.
- Гриби нарізають тонкими пластинками.
- Овочі і гриби обсмажують до готовності на олії.
- Тушку змащують всередині сметаною. Фарширують черевце начинкою.
- На спинці роблять надрізи, зверху розподіляють сметану.
- Рибу кладуть на пательню з олією.
- Запікають 60 хвилин.
Досвідчені господині рекомендують готувати коропа при температурі 180-200 градусів і змінювати час запікання в залежності від ваги і розміру тушки. Готовність перевіряють за рум’яної скоринки.