Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування

Фарширований короп

Соковитим і ситним виходить фарширований короп.

Готують страву з наступних інгредієнтів:

  • 1,5 кг риби;
  • 1 морква;
  • 2 цибульні головки;
  • 1 лимон;
  • 0,5 кг грибів (печериці);
  • 5 столових ложок сметани;
  • спеції, сіль.

Покрокове приготування:

  • Тушку натирають спеціями і приправляють лимонним соком. Тримають в такому вигляді від 20 хвилин.
  • Цибулю ріжуть кільцями, моркву труть.
  • Гриби нарізають тонкими пластинками.
  • Овочі і гриби обсмажують до готовності на олії.
  • Тушку змащують всередині сметаною. Фарширують черевце начинкою.
  • На спинці роблять надрізи, зверху розподіляють сметану.
  • Рибу кладуть на пательню з олією.
  • Запікають 60 хвилин.

Досвідчені господині рекомендують готувати коропа при температурі 180-200 градусів і змінювати час запікання в залежності від ваги і розміру тушки. Готовність перевіряють за рум’яної скоринки.

Дивіться також:  Печінкові котлети – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху