Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування

Рецепт з картоплею

Приготувати ситний обід або вечерю можна з допомогою наступних інгредієнтів:

  • 1 кг риби;
  • 1 морква;
  • 3 головки цибулі;
  • 6-8 бульб картоплі;
  • половина лимона;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • спеції, сіль;
  • рослинне масло.

Рецепт:

  • Поперек риби роблять середні надрізи. Натирають її приправами і обмазують майонезом.
  • Лимон шаткують на часточки і вставляють в розрізи.
  • Моркву нарізують пластинками.
  • Бульби чистять і надрізають по всій ширині, але не до кінця.
  • Бульби перчать, солять, збризкують маслом і фарширують морквою.
  • Цибулю нарізають кільцями.
  • Форму змащують маслом і кладуть шар цибулі. На цій подушці розміщують рибу.
  • Навколо тушки мають картоплю.
  • Блюдо прикривають фольгою і відправляють в духовку.
  • Півгодини воно готується під фольгою, а ще 30 хвилин – без неї.

Ефектна подача робить страву підходящим для святкового столу.

Дивіться також:  Картопля з беконом – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці
Прокрутка до верху