Рецепт з картоплею
Приготувати ситний обід або вечерю можна з допомогою наступних інгредієнтів:
- 1 кг риби;
- 1 морква;
- 3 головки цибулі;
- 6-8 бульб картоплі;
- половина лимона;
- 2 столові ложки майонезу;
- спеції, сіль;
- рослинне масло.
Рецепт:
- Поперек риби роблять середні надрізи. Натирають її приправами і обмазують майонезом.
- Лимон шаткують на часточки і вставляють в розрізи.
- Моркву нарізують пластинками.
- Бульби чистять і надрізають по всій ширині, але не до кінця.
- Бульби перчать, солять, збризкують маслом і фарширують морквою.
- Цибулю нарізають кільцями.
- Форму змащують маслом і кладуть шар цибулі. На цій подушці розміщують рибу.
- Навколо тушки мають картоплю.
- Блюдо прикривають фольгою і відправляють в духовку.
- Півгодини воно готується під фольгою, а ще 30 хвилин – без неї.
Ефектна подача робить страву підходящим для святкового столу.