Короп в солі
Принцип страви полягає в тому, що рибу не треба очищати від луски. Її слід тільки розпотрошити. Процес приготування займає мало часу, а в результаті виходить ароматне і смачне блюдо.
Для рецепта знадобиться:
- 2-3 кг коропа;
- 1 кг кухонної солі;
- приправи, спеції.
Рецепт:
- Карпа добре промивають від запаху і слизу, прибирають нутрощі.
- Внутрішню частину риби натирають прянощами.
- У форму насипають сіль і рівномірно розподіляють по поверхні, формуючи в середині місце для рибки.
- Викладають рибу на крупинки, а зверху цілком засипають сіллю.
- Прибирають в духовку на 40-45 хвилин.
Після приготування сольову кірку, шкіру і луску прибирають. Рибу розрізають на порційні шматки і подають до столу. Солити всередині її не варто, інакше можна переборщити.