Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування

Короп в солі

Принцип страви полягає в тому, що рибу не треба очищати від луски. Її слід тільки розпотрошити. Процес приготування займає мало часу, а в результаті виходить ароматне і смачне блюдо.

Для рецепта знадобиться:

  • 2-3 кг коропа;
  • 1 кг кухонної солі;
  • приправи, спеції.

Рецепт:

  • Карпа добре промивають від запаху і слизу, прибирають нутрощі.
  • Внутрішню частину риби натирають прянощами.
  • У форму насипають сіль і рівномірно розподіляють по поверхні, формуючи в середині місце для рибки.
  • Викладають рибу на крупинки, а зверху цілком засипають сіллю.
  • Прибирають в духовку на 40-45 хвилин.

Після приготування сольову кірку, шкіру і луску прибирають. Рибу розрізають на порційні шматки і подають до столу. Солити всередині її не варто, інакше можна переборщити.

Дивіться також:  Фунчоза з куркою і овочами – 7 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху