Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування

Легкий спосіб запікання в рукаві

Короп в рукаві добре зберігає свій аромат і повністю просочується своїм соком.

Класичний рецепт припускає використання наступних продуктів:

  • 1 лимон;
  • 2 кг коропа;
  • сіль за смаком;
  • приправи;
  • вершкове масло.

Рецепт:

  • На підготовленої тушки роблять надрізи поперек.
  • Обсипають сіллю і спеціями. Залишають на 20 хвилин.
  • Цибулю ріжуть на тонкі півкільця. Поливають їх лимонним соком.
  • Всередину тушки закладають маринований лук.
  • Зверху змащують розтопленим вершковим маслом. Воно додасть аромату рибі і зробить хрустку скоринку і рум’яної.
  • Викладають тушку в рукав для запікання і зав’язують його.
  • Роблять кілька прокол в рукаві і поміщають його в розігріту духовку на 40 хвилин.

Після закінчення часу рибу дістають з рукава і подають до столу, цілком або нарізавши на шматочки. Начинку для цієї страви можна використовувати будь-яку. Разом з коропом в рукаві запікають картоплю, нарізану середніми шматочками. Він просочується рибним соком і тане в роті.

Деякі господині вважають за краще запікати в мультиварці. Так зберігається багато корисних речовин. При цьому рибу загортають у фольгу і вибирають режим «Запікання» або програму згідно інструкції.

Дивіться також:  Тісто для біляшів дріжджове – 7 смачних рецептів
Прокрутка до верху