Легкий спосіб запікання в рукаві
Короп в рукаві добре зберігає свій аромат і повністю просочується своїм соком.
Класичний рецепт припускає використання наступних продуктів:
- 1 лимон;
- 2 кг коропа;
- сіль за смаком;
- приправи;
- вершкове масло.
Рецепт:
- На підготовленої тушки роблять надрізи поперек.
- Обсипають сіллю і спеціями. Залишають на 20 хвилин.
- Цибулю ріжуть на тонкі півкільця. Поливають їх лимонним соком.
- Всередину тушки закладають маринований лук.
- Зверху змащують розтопленим вершковим маслом. Воно додасть аромату рибі і зробить хрустку скоринку і рум’яної.
- Викладають тушку в рукав для запікання і зав’язують його.
- Роблять кілька прокол в рукаві і поміщають його в розігріту духовку на 40 хвилин.
Після закінчення часу рибу дістають з рукава і подають до столу, цілком або нарізавши на шматочки. Начинку для цієї страви можна використовувати будь-яку. Разом з коропом в рукаві запікають картоплю, нарізану середніми шматочками. Він просочується рибним соком і тане в роті.
Деякі господині вважають за краще запікати в мультиварці. Так зберігається багато корисних речовин. При цьому рибу загортають у фольгу і вибирають режим «Запікання» або програму згідно інструкції.