Дієтичний рецепт на пару
Звичайно, котлети з вареного буряка виходять досить корисними, але все ж деякі вітаміни втрачаються під час теплової обробки. Щоб уникнути цього, можна скористатися мультиварка або пароваркою.
Необхідні продукти:
- дві ложки манки;
- одне яйце;
- півкілограма буряка;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- Буряк звільняємо від шкірки і подрібнюємо, яким завгодно способом. Її можна стерти, перебити в блендері, комбайні або перекрутити через м’ясорубку.
- Вбиваємо до бурякового фаршу одне яйце, добре перемішуємо і кладемо спеції. Обов’язково додайте трохи солі і чорного перцю, інакше страва вийде зовсім прісним.
- Покладіть манку, можливо, знадобиться трохи більше, дивіться на консистенцію. З неї повинні добре склеюватися котлети. Якщо вони розпадаються, значить додайте ще трохи крупи.
- Вылепите невеликі за розміром заготовки, викладіть їх в спеціальний піддон дозволяє готувати на пару в мультиварці.
- У чашу влийте воду, приблизно один літр і увімкніть прилад у режим «Готування на пару» на 20 хвилин.