Котлети із буряків – 7 рецептів, як швидко приготувати смачні котлети бурякові

Дієтичний рецепт на пару

Звичайно, котлети з вареного буряка виходять досить корисними, але все ж деякі вітаміни втрачаються під час теплової обробки. Щоб уникнути цього, можна скористатися мультиварка або пароваркою.

Необхідні продукти:

  • дві ложки манки;
  • одне яйце;
  • півкілограма буряка;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Буряк звільняємо від шкірки і подрібнюємо, яким завгодно способом. Її можна стерти, перебити в блендері, комбайні або перекрутити через м’ясорубку.
  • Вбиваємо до бурякового фаршу одне яйце, добре перемішуємо і кладемо спеції. Обов’язково додайте трохи солі і чорного перцю, інакше страва вийде зовсім прісним.
  • Покладіть манку, можливо, знадобиться трохи більше, дивіться на консистенцію. З неї повинні добре склеюватися котлети. Якщо вони розпадаються, значить додайте ще трохи крупи.
  • Вылепите невеликі за розміром заготовки, викладіть їх в спеціальний піддон дозволяє готувати на пару в мультиварці.
  • У чашу влийте воду, приблизно один літр і увімкніть прилад у режим «Готування на пару» на 20 хвилин.
Дивіться також:  Курка в соєвому соусі на сковороді – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху