Готуємо в духовці
Що потрібно для запечених котлет:
- 0,6 кг баранини;
- 4 ложки борошна;
- 100 г хліба;
- по 1 яйцю і цибулині;
- 150 г сиру;
- 2 ложки соняшникової олії;
- півголівки часнику;
- перець і сіль.
Як зробити котлети з баранини в духовці:
- Хліб залишити у воді до розм’якшення. Баранину нарізати великими шматками.
- Відправити її в м’ясорубку, після неї часник з цибулею і хліб. Сир пропустити через тертку.
- Яйце з цибулею приєднати до фаршу, насипати спеції. Грунтовно розмішати.
- Руки трохи намочити водою і приступити до ліплення котлет. Присипати борошном.
- Деко промаслить і розподілити за нього котлети. Духовку нагріти до 180 С і помістити на 20 хвилин всередину. Перевернути котлети, налити 100 мл води і відправити назад на 10 хвилин.
- Вживати в гарячому вигляді з овочевим гарніром.
Порада: перед формуванням котлет руки змочують холодною водою, тоді фарш не прилипне. Котлети будуть формуватися простіше і швидше.