Котлети з баранини – 7 рецептів, як приготувати соковиті і смачні котлети швидко і смачно

Готуємо в духовці

Що потрібно для запечених котлет:

  • 0,6 кг баранини;
  • 4 ложки борошна;
  • 100 г хліба;
  • по 1 яйцю і цибулині;
  • 150 г сиру;
  • 2 ложки соняшникової олії;
  • півголівки часнику;
  • перець і сіль.

Як зробити котлети з баранини в духовці:

  • Хліб залишити у воді до розм’якшення. Баранину нарізати великими шматками.
  • Відправити її в м’ясорубку, після неї часник з цибулею і хліб. Сир пропустити через тертку.
  • Яйце з цибулею приєднати до фаршу, насипати спеції. Грунтовно розмішати.
  • Руки трохи намочити водою і приступити до ліплення котлет. Присипати борошном.
  • Деко промаслить і розподілити за нього котлети. Духовку нагріти до 180 С і помістити на 20 хвилин всередину. Перевернути котлети, налити 100 мл води і відправити назад на 10 хвилин.
  • Вживати в гарячому вигляді з овочевим гарніром.

Порада: перед формуванням котлет руки змочують холодною водою, тоді фарш не прилипне. Котлети будуть формуватися простіше і швидше.

Дивіться також:  Курча тютюну – рецепт на сковороді під пресом