Котлети з гречки – 8 рецептів приготування

З додаванням картоплі

Склад продуктів: повний стакан гречки, півкіло картоплі, кухонна сіль, 4 ст. ложки білого борошна, будь-які прянощі, пісне масло.

  • Промита крупа замочується на 3-4 години. Далі подрібнюється блендером.
  • До гречки додається дрібно терта сира картопля.
  • Маса солиться і змішується з прянощами.
  • Під кінець додається борошно.
  • Після перемішування фаршу ліпляться котлети, які залишається прожарити з двох боків до рум’яності.

Гарнірують овочами з порцією свіжого салату.

Смачні гречані котлети з сиром

Склад продуктів: півсклянки гречки, 2 великих яйця, сіль, 110 г м’якого сиру, ріпчаста цибулина, 30 г пшеничного борошна, рафінована олія, повний стакан води. Як приготувати котлети з сиром, розповідається далі.

  • Гречка вариться в підсоленій воді до повної готовності.
  • Цибулина дрібно ріжеться і смажиться до рум’яності, після чого відправляється до крупі.
  • Туди ж викладається будь-м’який сир, яйця. Можна використовувати будь-які спеції.
  • «Фарш» вимішується до однорідності, з нього ліпляться котлети. Заготовки обвалюються в борошні, смажать з обох боків до рум’яного кольору.

Подається блюдо гарячим з будь-яким соусом на основі томатної пасти.

Дивіться також:  Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?
Прокрутка до верху