З додаванням картоплі
Склад продуктів: повний стакан гречки, півкіло картоплі, кухонна сіль, 4 ст. ложки білого борошна, будь-які прянощі, пісне масло.
- Промита крупа замочується на 3-4 години. Далі подрібнюється блендером.
- До гречки додається дрібно терта сира картопля.
- Маса солиться і змішується з прянощами.
- Під кінець додається борошно.
- Після перемішування фаршу ліпляться котлети, які залишається прожарити з двох боків до рум’яності.
Гарнірують овочами з порцією свіжого салату.
Смачні гречані котлети з сиром
Склад продуктів: півсклянки гречки, 2 великих яйця, сіль, 110 г м’якого сиру, ріпчаста цибулина, 30 г пшеничного борошна, рафінована олія, повний стакан води. Як приготувати котлети з сиром, розповідається далі.
- Гречка вариться в підсоленій воді до повної готовності.
- Цибулина дрібно ріжеться і смажиться до рум’яності, після чого відправляється до крупі.
- Туди ж викладається будь-м’який сир, яйця. Можна використовувати будь-які спеції.
- «Фарш» вимішується до однорідності, з нього ліпляться котлети. Заготовки обвалюються в борошні, смажать з обох боків до рум’яного кольору.
Подається блюдо гарячим з будь-яким соусом на основі томатної пасти.