Котлети з судака — 8 дуже смачних рецептів

Всім відомо, що рибні страви є корисними і в їжу їх бажано вживати якомога частіше. Мешканців водних глибин можна запекти, зварити або посмажити. Рибні котлети є досить поширеним і улюбленим багатьма стравою. Для їх приготування добре підійде судак. В ньому мало кісток, які досить легко видаляються, а м’ясо багате білком.

Традиційні котлети з судака

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 500 гр. філе судака
  • Головка ріпчастої цибулі
  • Зубчик часнику
  • Молоко
  • 50 гр. вершкового масла
  • Петрушка, кріп
  • Панірувальні сухарі
  • Соняшникова олія для смаження
  • Білий хліб
  • Сіль і перець — виходячи з ваших індивідуальних переваг

Процес приготування:

Візьміть хлібний м’якуш і замочіть в молоці.

У глибоку миску пропустіть через м’ясорубку рибне філе, масло, цибулю, зелень і часник. Трохи віджати, пропустіть туди-ж хлібний м’якуш.

Завдяки хлібної м’якушки страва вийде ніжним і соковитим.

В отриманий фарш додайте сире яйце. Не забудьте посолити і поперчити.

Готовий фарш потрібно ретельно перемішати і відбити про краї миски.

Сформуйте котлети, форма може бути будь-яка, і відправте в морозилку хвилин на 30. Для цього підійде будь-яка плоска поверхня, наприклад обробна дошка. Так при обсмажуванні вони будуть краще тримати форму.

Кожну котлетку умочіть у збитому яйці і обваляйте в паніровці. Після цього можна обсмажувати до появи рум’яної скоринки.

Можна подавати.

Блюдо запечене в духовці

Для приготування вам знадобиться:

  • 500 гр. рибного філе
  • 100 гр. молока
  • Головка ріпчастої цибулі
  • Скибочка білого хліба
  • 2 столові ложки сметани
  • Сіль, перець – виходячи з ваших особистих переваг
  • Яйце

Процес приготування:

Філейну частину судака необхідно гарненько промити, потім пропустити через м’ясорубку в глибоку миску. Хлібну м’якоть вимочити в молоці. Цибулю порізати на чотири частини.

Пропустіть цибулю через м’ясорубку, потім хлібну м’якоть, попередньо трохи її віджавши. Додати до риби і вбити яйце. Ретельно перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити.

На змащене маслом деко викладіть сформовані котлети. Форма може бути будь-яка. Зверху кожну котлетку полийте сметаною і можна відправляти в духовку, попередньо розігрівши її до 200 градусів. Час до готовності становить 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Рибні котлети з фаршу на пару

Для приготування вам знадобиться:

  • 150 гр. картоплі
  • 500 гр. філе судака
  • 100 гр. ріпчастої цибулі
  • 50 гр. свинячого сала
  • Яйце
  • Рослинне масло, щоб змастити форму пароварки
  • Сіль хмелі-сунелі — виходячи з ваших особистих переваг
  • Панірувальні сухарі
Дивіться також:  Як готувати каштани: 8 рецептів, як приготувати їстівні каштани в домашніх умовах

Процес приготування:

Картоплю необхідно очистити і натерти на крупній тертці. Потім складіть його в друшляк, посоліть, і повісті над каструлею. Дайте йому постояти так 10 хвилин. Після закінчення часу акуратно злийте утворилася в каструлі рідину, залишивши на дні крохмаль. Додайте його у терту картоплю.

Візьміть глибоку миску, і в неї, пропустіть через м’ясорубку філе судака і сало. У цю ж миску додайте терту картоплю, дрібно нарізану цибулю, приправити сіллю і спеціями, вбийте яйце. Ретельно все перемішайте. Вийшла фарш відбийте.

Вологими руками надайте форму котлет, обваляйте в паніровці, викладіть на змащену маслом грати пароварки і варіть близько 30 хвилин.

Час приготування залежить від розміру котлет.

Рецепт з сиром і овочами

Для приготування вам знадобиться:

  • 500 гр. філе судака
  • 50 мл оливкової олії
  • 100 гр. сиру
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 2 моркви
  • Сіль – виходячи з ваших особистих переваг

Процес приготування:

Філе судака необхідно обробити, відокремити від кісток і порізати на шматочки.

Наберіть води в каструлю і поставте її на вогонь.

Цибулю дрібно нашаткуйте. Моркву почистіть і натріть на крупній тертці.

Візьміть казан і поставте його на вогонь. Обсмажте, з додаванням оливкової олії, спочатку цибулю, потім, зменшивши вогонь, додайте моркву.

У закипілу воду опустіть рибне філе і накрийте кришкою.

Натріть сир на крупній тертці.

У обжариваемые цибулю з морквою, додайте трохи рибного бульйону і тушкуйте на повільному вогні з закритою кришкою.

Дістаньте рибу і дайте їй охолонути. Потім розімніть її виделкою, додайте до неї сир, протушкувалися овочі. Гарненько все перемішайте. Не забудьте посолити.

За допомогою ложки сформуйте котлетки і викладіть на деко, застелене пергаментом і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів.

Час випікання становить 5-10 хвилин.

Приємного апетиту!

Котлети з судака і щуки

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 кг філе щуки
  • 1 кг. філе судака
  • 200 гр. шпика
  • Головка ріпчастої цибулі
  • 2-3 склянки молока
  • Яйце
  • 2 шматочки білого хліба
  • Сіль, чорний мелений перець – виходячи з особистих переваг
  • Рослинна олія для смаження
  • Панірувальні сухарі
Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом – 8 рецептів

Процес приготування:

Філе необхідно розібрати від кісток і нарізати на шматочки. Дрібні кісточки можуть залишитися, в м’ясорубці вони перемелются.

У глибоку тарілку покришіть шматочки хліба і залийте молоком. Туди ж додайте крупно порізану цибулину. Можна трохи пом’яти рукою.

Через м’ясорубку спочатку пропускаєте хліб з цибулею. Цю субстанцію можна просто вилити в м’ясорубку. Потім йде чергу шпику, потім шматочків рибного філе. Після можна пропустити невелику хлібну скоринку, щоб вийшли рештки риби.

Не забудьте додати сіль і чорний мелений перець.

В отриманій фарш збийте яєчний жовток.

Почніть ретельно перемішувати вийшла фарш додаючи потроху молока. Фарш має вийти м’яким, але не кремоподібним. З нього повинні ліпитися котлети.

Поставте розігріватися сковороду з маслом на плиту. Зліпити котлетки і обсипте планованими сухарями. Обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки. Потім укладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Страва готова!

З манкою і салом

Для приготування вам знадобиться:

  • 600 гр. філе судака
  • 100 гр. свинячого сала
  • 20 гр. манної крупи
  • Головка ріпчастої цибулі
  • Два шматочка білого хліба
  • Пів склянки молока
  • Зелень петрушки
  • Яйце
  • Сіль, перець, коріандр — виходячи з особистих переваг
  • Соняшникова олія — для смаження

Процес приготування:

Філе промити і обсушити за допомогою паперового рушника. М’ясо риби можна провернути через м’ясорубку або просто подрібнити з допомогою ножа. Додайте дрібно нашатковану цибулю.

Сало пропустіть через м’ясорубку або скористайтеся блендером і додайте до попередніх інгредієнтів.

Хлібні шматочки залийте теплим молоком. Додайте манну крупу і сире яйце. Залиште настоятися хвилин 15, щоб крупа набухла. Отриману суміш додайте до риби. Приправте сіллю і спеціями.

Всі інгредієнти ретельно перемішати. Можна використовувати блендер або міксер. Відбийте фарш. Можна додати дрібно нарубану петрушку і ще раз перемішати.

Мокрими руками сформуйте котлетки і викласти в сковороду з попередньо розігрітим в ній маслом.

Смажте котлети при закритій кришці, вони повинні підрум’янитися з обох сторін. На це буде потрібно близько десяти хвилин.

Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

Після того як котлети приготуються, залиште їх під кришкою ще на 5-10 хвилин.

Можна подавати на стіл!

З додаванням грибів

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 кг. фаршу судака
  • 0,5 кг глив
  • 100 гр. сиру
  • 180 гр. вершкового масла
  • Яйце
  • 40 мл. лимонного соку
  • Суміш перців, сіль — виходячи з ваших особистих переваг
  • Сухарі панірувальні

Процес приготування:

Гриби промийте і залиште в друшляку, щоб вода стікала. Подрібніть їх. Можна використовувати м’ясорубку або блендер.

Натріть сир на дрібній тертці і розділіть на дві однакові частини.

З’єднайте гриби з фаршем і вбийте туди яйце. Потім додайте одну частину сиру і розм’якшене вершкове масло. Все ретельно перемішайте.

Необхідно трохи олії залишити для змащування дека.

Приправте отриману суміш сіллю, спеціями, лимонним соком. Добре вимісіть і відбийте. Поставте в холодильник трохи застигнути.

Через 30 хвилин змастіть деко і викладіть на нього сформовані котлети, попередньо запаніровані сухарями. Посипте сиром.

Страву можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку.

Котлети будуть готові протягом 25-35 хвилин. Час запікання залежить від розміру.

Рубані котлети з судака

Для приготування вам знадобиться:

  • 800 гр. рибного філе
  • 3 яйця
  • Пучок зеленого цибулі
  • Пучок петрушки
  • 3 столові ложки сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 50 гр. сиру
  • 1,5 столові ложки борошна
  • Лимонний сік, сіль, перець — виходячи з ваших особистих переваг
  • Соняшникова олія для смаження

Процес приготування:

Філе наріжте дрібними кубиками, збризніть лимонним соком і додайте пропущений через прес часник.

Ретельно перемішайте і приберіть на півгодини в холодильник.

Поки філе остуджується, дрібно наріжте зелену цибулю і петрушку. Натріть на дрібній тертці сир. Яйця збийте.

В охолоджене рибне філе додайте сир, яйця, борошно, сметану і нарізану зелень.

Отриманий фарш приправте сіллю і перцем і ретельно вимісіть. Після цього поставте в холодильник ще на 30 хвилин.

На розпечену сковороду з соняшниковою олією, викладіть сформовані котлетки і обсмажте з обох боків на середньому вогні, до утворення золотистої скоринки. Котлети краще формувати мокрими руками, щоб фарш не чіплявся.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху