Як зробити з грибами
Можна зробити печінкові котлети з додаванням грибів – шампіньйонів або лісових.
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинячої печінки;
- 220-250 грам грибів;
- цибуля (ріпчаста) – 1
- 40-50 грам сиру (твердого);
- одна ст. ложка нежирної сметани;
- 1-2 ст. ложки борошна (пшеничного);
- зелень, сіль, спеції – на смак.
Спосіб приготування:
Гриби і очищену цибулю дрібно шаткують і обсмажують до випаровування вологи. Дають охолонути. В цей час очищену від прожилок свинячу печінку промивають і нарізають невеликими прямокутниками. Додають обсмажені гриби з цибулею, потім убивають яйце і перемішують. Фарш змішують зі сметаною, поступово всипають борошно, додають тертий сир. Солять, перчать, ще раз ретельно перемішують і залишають у холодильнику на 20-30 хвилин. Через півгодини сковороду ставлять на середній вогонь, наливаємо олію. Масу викладають на сковорідку ложкою (як оладки). Обсмажують за смаком – до скоринки.
Нарізану зелень можна додати у фарш відразу, можна посипати їй готову страву. Приємного апетиту!