Ковбаса з конини: як називається у різних народів, 4 рецепта приготування ковбаси в домашніх умовах

Казі – казахська варена ковбаса з конини

Найпростіше приготувати саме варену кінську ковбасу. У цьому випадку господині не доведеться використовувати якісь спеціальні пристосування.

Інгредієнти:

  • м’ясо коня – кіло;
  • сіль – 1-1,5 ст. л.;
  • зіра (подрібнена) – 2 ч. л.;
  • мелений перець (чорний) – 1 ч. л.;
  • сало коні – півкіло.

Приготування:

  • Порізати м’ясо і сало подовженими тонкими смужками. Ширина кожного повинна вийти близько 4 див. Оптимальна довжина пластів – 12-14 див.
  • Скласти нарізані інгредієнти в глибоку посуд. Додати всі сипучі компоненти. Активно пом’яти вміст ємності прямо руками. І м’ясо, і сало повинне добре насититися сіллю і спеціями.
  • Прибрати заготовку в прохолоду на 20 годин.
  • Підготувати кишки: натерти сіллю (у вивернутому вигляді), промити холодною і гарячою водою.
  • Один кінець кишки надійно зав’язати. Наповнити оболонку підготовленої м’ясної масою. Зав’язати вільний кінець.
  • Відправити заготовку в каструлю з холодною водою, варити продукт 2-2,5 години. Відразу після закипання рідини потрібно в декількох місцях проколоти наповнену кишку тонкою голкою, що не дасть оболонці лопнути.

Представлений рецепт найкраще пояснять, як варити казі в домашніх умовах. Що залишився після приготування ковбаси бульйон не варто виливати. На його основі можна приготувати, наприклад, смачний наваристий суп.

Дивіться також:  Плов з перловки – 7 смачних рецептів
Прокрутка до верху