Як приготувати кашу з гарбуза
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
- 1. Гарбузову м’якоть порізати кубиками середнього розміру (близько 1,5 на 1,5 см). Скласти кубики в каструльку, залити водою і проварити 10 хвилин після того, як вода закипить.
- 2. Долити молоко і поступово довести вміст каструлі до кипіння. Далеко не відходити, щоб встигнути зменшити вогонь і зняти кришку, коли молоко почне закипати. Всипати цукор і варити кілька хвилин.
- 3. Рис добре промити і всипати до киплячого вмісту каструлі. Розподілити по всій поверхні рівномірно і ні в якому разі не перемішувати, щоб каша не пригоріла.
- 4. Варити гарбузову кашу на повільному вогні без кришки 30 хвилин. За цей час рис добре набубнявіє, а гарбуз раскипится.
- 5. Готову кашу зняти з вогню, тепер вже можна її перемішати, розчавивши гарбузове шматочки і додавши вершкове масло. Добре проварені, вони будуть легко розвалюватися під ложкою. Якщо каша по консистенції вийшла дуже густий, можна додати трохи кип’яченого молока. Також можна надати каші нотку пікантності з допомогою щіпки кориці або мускатного горіха, можна додати родзинки, горіхи, сухофрукти та свіжі фрукти.