Рецепт класичного шашлику з свинини
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 10.
Склад продуктів для класичного шашлику з свинини:
Для прикраси:
Приготування класичного шашлику з свинини
Свиняча грудинка нарізається на однакові шматочки з салом. Найкращим варіантом буде шматочок з ребрами. Його потрібно розрубати вздовж кісточок.
Цибуля очищається, розрізається на дві половинки, і ріжеться на тонкі півкільця. Цибуля змішується з оцтом, і посипається чорним перцем.
М’ясо змішується з маринадом у великій посудині і добре перемішується 5 хвилин. М’ясо і маринад потрібно накрити кришкою. М’ясо повинно маринуватися на кілька годин.
Шампури повинні бути широкими і плоскими, щоб м’ясо добре трималося на них. М’ясо рекомендується нанизувати вздовж шампура, воно не має звисати. На одному шампурі повинні бути розташовані однакові шматочки за розміром і якістю для рівномірної прожарювання.
Угольки краще вибирати дрібні, які виходять з великої кількості маленьких гілок. Під час смаження необхідно постійно перевертати шампури, і стежити, щоб м’ясо не обвуглилося.
Цибулю крупно нарізати у великій ємності. З допомогою великого шматка лаваша шашлик знімається з шампура, посипається цибулею.