Кращі рецепти шашлику з фото

Рецепт класичного шашлику з свинини

Витрата по часу – 1 година.

Порції – 10.

Склад продуктів для класичного шашлику з свинини:

  • Свиняча грудинка – 2 кг (можна замінити грудинкою на кістки – 3 кг).
  • Цибуля – 1 кг.
  • Білий оцет винний – 100 мл
  • Сіль і перець.
  • Для прикраси:

  • Солодкий цибуля – 4 шт.
  • Лаваш.
  • Приготування класичного шашлику з свинини

    Свиняча грудинка нарізається на однакові шматочки з салом. Найкращим варіантом буде шматочок з ребрами. Його потрібно розрубати вздовж кісточок.

    Цибуля очищається, розрізається на дві половинки, і ріжеться на тонкі півкільця. Цибуля змішується з оцтом, і посипається чорним перцем.

    М’ясо змішується з маринадом у великій посудині і добре перемішується 5 хвилин. М’ясо і маринад потрібно накрити кришкою. М’ясо повинно маринуватися на кілька годин.

    Шампури повинні бути широкими і плоскими, щоб м’ясо добре трималося на них. М’ясо рекомендується нанизувати вздовж шампура, воно не має звисати. На одному шампурі повинні бути розташовані однакові шматочки за розміром і якістю для рівномірної прожарювання.

    Угольки краще вибирати дрібні, які виходять з великої кількості маленьких гілок. Під час смаження необхідно постійно перевертати шампури, і стежити, щоб м’ясо не обвуглилося.

    Цибулю крупно нарізати у великій ємності. З допомогою великого шматка лаваша шашлик знімається з шампура, посипається цибулею.

     

    Дивіться також:  Як і скільки варити гриби
    Прокрутка до верху