Знамениті частування
Існує чимало кулінарних десертів, прославили своїх творців.
Наприклад, шоколадний торт «Захер», історія якого налічує понад 150 років.
Для приготування знадобляться такі продукти (пропорції вказані в описі приготування):
- яйця;
- борошно;
- шоколад;
- вершкове масло;
- цукор;
- цукрова пудра;
- джем абрикосовий;
- коньяк;
- вершки.
Покрокове приготування:
- Починають випічку з підготовки форми діаметром 20-24 див. Її дно застеляють пергаментом, змащують маслом боки і папір.
- Духовку розігрівають до 180 °C.
- Беруть 6 яєць кімнатної температури, відокремлюють білок від жовтка в різні миски, і збивають. Додають 180 г цукру в білок.
- Блендером збивають 135 г олії, в кінці всипають 45 г цукрової пудри, і жовтки по 1 шт.
- Розтоплюють 135 г шоколаду на водяній бані. Коли трохи охолоне, додають суміш з масла і жовтків, перемішують блендером.
- У шоколадну масу вводять білок з цукром, перемішуючи в одну сторону.
- Додають в тісто 135 г борошна.
- Викладають у форму, розрівнюють лопаткою, і ставлять в гарячу духовку приблизно на 1 годину. Готовність перевіряють дерев’яною паличкою.
- Випечений бісквіт перекладають остигати на решітку.
- Розрізають навпіл на 2 коржа.
- Змішують 200 г однорідного абрикосового джему з 1 ст. л. води і 50 мл коньяку. Нагрівають до кипіння.
- Гарячим джемом змащують коржі. Збирають торт і зверху, з усіх боків, обмазують джемом. Ставлять в холодильник на 15 хвилин.
Варять шоколадну помадку з 200 г вершків і 350 г шоколаду. Виливають її зверху на торт, який стоїть на решітці. Залишають на 2 години при кімнатній температурі, щоб торт добре просочився джемом, потім прибирають в холодильник.