Красиві торти – 9 рецептів

Знамениті частування

Існує чимало кулінарних десертів, прославили своїх творців.

Наприклад, шоколадний торт «Захер», історія якого налічує понад 150 років.

Для приготування знадобляться такі продукти (пропорції вказані в описі приготування):

  • яйця;
  • борошно;
  • шоколад;
  • вершкове масло;
  • цукор;
  • цукрова пудра;
  • джем абрикосовий;
  • коньяк;
  • вершки.

Покрокове приготування:

  • Починають випічку з підготовки форми діаметром 20-24 див. Її дно застеляють пергаментом, змащують маслом боки і папір.
  • Духовку розігрівають до 180 °C.
  • Беруть 6 яєць кімнатної температури, відокремлюють білок від жовтка в різні миски, і збивають. Додають 180 г цукру в білок.
  • Блендером збивають 135 г олії, в кінці всипають 45 г цукрової пудри, і жовтки по 1 шт.
  • Розтоплюють 135 г шоколаду на водяній бані. Коли трохи охолоне, додають суміш з масла і жовтків, перемішують блендером.
  • У шоколадну масу вводять білок з цукром, перемішуючи в одну сторону.
  • Додають в тісто 135 г борошна.
  • Викладають у форму, розрівнюють лопаткою, і ставлять в гарячу духовку приблизно на 1 годину. Готовність перевіряють дерев’яною паличкою.
  • Випечений бісквіт перекладають остигати на решітку.
  • Розрізають навпіл на 2 коржа.
  • Змішують 200 г однорідного абрикосового джему з 1 ст. л. води і 50 мл коньяку. Нагрівають до кипіння.
  • Гарячим джемом змащують коржі. Збирають торт і зверху, з усіх боків, обмазують джемом. Ставлять в холодильник на 15 хвилин.

Варять шоколадну помадку з 200 г вершків і 350 г шоколаду. Виливають її зверху на торт, який стоїть на решітці. Залишають на 2 години при кімнатній температурі, щоб торт добре просочився джемом, потім прибирають в холодильник.

Дивіться також:  Пиріг з яблучним варенням – 8 рецептів на швидку руку
Прокрутка до верху